Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Game of Thrones



Με λίγη καθυστέρηση κατάφερα κι εγώ να ολοκληρώσω τη σειρά Game of Thrones βλέποντας 3 σεζόν μέσα σε 3 μέρες. Αυτό λέγεται κάψιμο εγκεφάλου, το γνωρίζω καλά, αλλά για πρώτη φορά στα χρονικά με κράτησε στην οθόνη χαζοαμερικανιά για σειρά.

Στην αρχή μου άρεσε αυτός, τον οποίο ο συγγραφέας τον σκότωσε.


Στη συνέχεια μου άρεσε αυτός, τον οποίο ο συγγραφέας τον σκότωσε.


Τώρα πια φοβάμαι να ομολογήσω πως μου αρέσει αυτός γιατί προς το παρόν είναι ζωντανός και δεν θέλω να προκαλέσω τη τύχη του.


Πρόκειται λοιπόν για έναν τρελό συγγραφέα τον Τζωρτζ Ρέιμοντ Ρίτσαρντ Μάρτιν που σκοτώνει ό,τι αγαπώ και γενικά σκοτώνει αβέρτα ακόμη και τους πρωταγωνιστές του. Η σειρά βασίζεται στα βιβλία του τρελο Τζωρτζ "Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου". Ο ίδιος δικαιολογείται λέγοντας πως έχει τόσους πολλούς χαρακτήρες που μπορεί να σκοτώνει όσους θέλει και να μένουν ακόμη αρκετοί.

Πάντως από το πολύ το σκότωμα που κάνει χάθηκε η μαγεία εκείνου που ήθελε να πετύχει. Λέει πως τον ενδιέφερε να δεθεί ο αναγνώστης-θεατής με τον ήρωα έτσι ώστε να αρχίζει να φοβάται κάθε φορά που θα του τον σκοτώνει. Θέλει σασπένς βασικά. Κι η μαγεία χάθηκε διότι τώρα πια, βλέπεις έναν χαρακτήρα, σκέφτεσαι πως είναι γαμάτος και μόλις περάσουν κανα δυο τρια επεισόδια μπαίνεις στη διαδικασία να τον αποχαιρετίσεις. Δεν είναι λοιπόν και τόσο απρόβλεπτος ο κύριος Τζωρτζ. Δείτε και τη φάτσα του για να καταλάβετε για τι πράμα μιλάμε.



Κάτω τα χέρια από τον Jon Snow γιατί θα έρθω στο Νιου Τζέρσεϊ και θα σε κάνω με τα κρεμμυδάκια και από τα χέρια μου θα πας. 
Άιντε μπράβο. 

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ένα βιβλίο θα μας σώσει

Αγαπημένοι coυλοί μου αναγνώστες, χαίρετε. Ελπίζω να είστε όλοι καλά και να απολαμβάνετε την θάλασσα, τον ήλιο και καλή παρέα και αυτό το Καλοκαίρι. Οι εξελίξεις τρέχουν και κανείς δεν τις προλαβαίνει. Ο Άδωνις υπουργοποιήθηκε. Τα ύστερα του κόσμου δηλαδή. Είναι σα να μου λες πως ο Χωστήρας γράφτηκε στο κατηχητικό, η Γιαγιά Αντιγόνη έγραψε ένα βιβλίο τσόντα, ο Tommy Stark σταμάτησε να γκρινιάζει, η ΈλεναG δε θα έρθει Ελλάδα, ο Ρασκόλνικωφ ψήφισε ΝΔ και μετά ΠΑΣΟΚ και ο Αμερικλάνος σταμάτησε να διαβάζει Χάλι Πότερ.

Από την άλλη γίναν υπουργοί κι άλλα κουμάσια με εξαιρετική δυνατότητα καταστροφής της χώρας και ο Σαμαράς αρρώστησε. Αλήθεια τι έπαθε αυτός; Δεν πολυέψαξα να δω γιατι εντάξει άνθρωποι είμαστε και λυπόμαστε και τον συνάνθρωπο, αλλά για μερικούς ανθρώπους αξίζει το καλά να πάθεις. Η Ελλάδα τιμωρεί. Μόνο εκείνο το χαζόπαιδο ο ΓΑΠ δεν τιμωρήθηκε ακόμη, αλλά που θα πάει κάπου θα τον βρούμε πεταμένο κι αυτόν και τους υπολοιπους.

Την ιστορία με τον Κωνσταντίνο Σακκά την ακούσατε; Το παιδί δυομιση χρόνια φυλακή χωρίς δίκη. Αυτή είναι η Ελλάδα που έχουμε. Να αφήνει ατιμώρητα ένα σωρό λαμόγια και να κυκλοφορούν ελεύθερα και να προφυλακίζει για την πλάκα της ένα νέο παιδί που οκ είναι αναρχικός. Αν ήταν ο μόνος να το καταλάβαινα. Στην πραγματικότητα ας προφυλακιστούν όλοι οι 30 και κάτω. Πιστέψτε με, αναρχικοί είναι άσχετα αν το δηλώνουν ή οχι. Δικάστε το παιδί και αποδώστε την ποινή. Γιατί αν πεθάνει από την απεργία πείνας που κάνει, δε θα φταίει αυτό, εσείς θα φταίτε. Και θα γίνει και χαμός.

Ο αγαπημένος μας Gip, ο Γιώργος Παυλίδης παρουσίασε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο: μυθιστορίες, δεκαέξι και μία. 

Δε μπορώ να πω τη γνώμη μου ακόμη μιας και το περιμένω να έρθει. Αλλά νιώθω πως θα έχω καλή παρέα στη παραλία δυο τρια απογεύματα., την γραφή του λατρεμένου μου Γιώργου Παυλίδη. Αντε με το καλό το βιβλίο και γρήγορα στο τρίτο βιβλίο, Gip μας. Μη χασομεράς.

Επίσης με ενθουσιασμό περιμένω νέα από τον λατρεμένο μου Ρειμόντ Αρμαντ με μαγιο  o οποίος σκαρώνει εδώ και καιρό το βιβλίο του. Το εξώφυλλο είναι έτοιμο και αναμένουμε με ανυπομονησία το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία. Θα σας ενημερώσω σχετικά.



Κατά τα άλλα όλα καλά. Ησυχία, τάξη και ασφάλεια, όπως λένε. Τελειώσαμε με επιτυχία τον Γολγοθά των Πανελλαδικών και ξεκινήσαμε δυναμικά για την επόμενη χρονιά που έρχεται. Οι δουλειές πάνε καλά, ο έρωτας μας κλείνει το μάτι, κοντεύει να το πετάξει έξω βασικά, αλλά εγώ βλέπω απλά να το κλείνει και η έννοια "οικογένεια" παίρνει  νέο περιεχόμενο. Οψόμεθα.

Θα τα ξαναπούμε αναλυτικά αυτά. 

Προς το παρόν σας αφήνω στην καλοκαιρινή ελαφράδα.

Να χαμογελάτε και να κάνετε πολλές βουτιές να παίρνει αλάτι το μαλλί να δημιουργεί τη φυσική του μπούκλα.

Φιλιά πολλά στα ηλιοκαμμένα σας μαγουλάκια.