Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ανευχαρίστητοι άνθρωποι

Σας έχει τύχει να γνωρίσετε ανθρώπους θελάκιες; Αποκλείεται να μην, αλλά θα σας πω εγώ ποιοι είναι αυτοί. Το μόνο ρήμα που κυριαρχεί στο λεξιλόγιό τους είναι το θέλω, ούτε καν το σ' αγαπώ. Θέλουν, θέλουν, θέλουν. Μόνο θέλουν κι άλλη δουλειά δεν κάνουν. Έτσι θα τους λέμε συμβατικά θελάκιες. Αυτός ο τύπος ανθρώπου, που λέτε, δεν δίνει, δεν αγαπά, δεν ντρέπεται, δεν χαρίζει, δεν χαρίζεται, δε χαμπαριάζει. Απλά θέλει. Και μάλιστα θέλει συνέχεια, θέλει πολλά ή καλύτερα θέλει τα πάντα. Τα θέλει όλα ανεπιστρεπτί.

Κι αν πέσεις στην ανάγκη του ή και στον έρωτά του - ακόμη χειρότερα - πρέπει να του δίνεις συνέχεια αυτά που θέλει σαν την αγελάδα που κάθε μέρα βγάζει αρκετή ποσότητα γάλακτος για να επιτελέσει το στόχο της και να μεγαλώσει γερά παιδιά, με τη διαφορά πως η αγελάδα ταϊζεται, ενώ εσύ δίνεις στον θελάκια με σταθερό ρυθμό, για να μη πω με αυξανόμενο, χωρίς να ταϊζεσαι ούτε με αγάπη, ούτε με αισθήματα, ούτε με τη λογική, ούτε με ένα ρημαδιασμένο τετρασύλλαβο ευχαριστώ. Εσύ δηλαδή να μη μεγαλώσεις γερό παιδί; Στο πηγάδι κατούρησες;

Το να θες δεν είναι απαραίτητα κακό. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκες και επιθυμίες ειδικά στην υπερκαταναλωτική κοινωνία στην οποία ζούμε. Είναι ωραίο να υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να σε νοιάζεται και που να μπορεί και θέλει να σου πραγματοποιεί επιθυμίες, σ' ένα λογικό πλαίσιο πάντα. Θέλω ένα ποτήρι νερό ρε μάνα. Στο φέρνει. Θέλω μια αγκαλιά ρε μωρό μου. Στη δίνει. Θέλω να πάμε για ένα καφέ ρε φιλαράκι να τα πούμε. Πάτε. Όλα αυτά δεν είναι μεμπτά. Αντιθέτως! Άνθρωπος είσαι, ζεις, αναπνέεις, σκέφτεσαι άρα θέλεις. Γιατί μη νομίζετε και τα θέλω μας μετά από σκέψη γεννιούνται -όχι πάντα εποικοδομητική βεβαίως βεβαίως-.

Τι γίνεται όμως όταν παγιδεύεσαι σ' ενα ατέρμονο, μονόχνωτο, εγωιστικό θέλω; Όταν δεν σκέφτεσαι και εκείνον στον οποίο ζητάς να σου σαρκώσει αυτό το θέλω και άλλα πολλά θέλω σου; Όταν μπαίνει σε δεύτερη μοίρα όλο το σύμπαν και γίνεσαι εσύ ο πρωταγωνιστής -στο μυαλό σου περισσότερο- και απαιτείς να πραγματώνεται το κάθε σου θέλω; Έχετε σκεφτεί πόσα πράγματα καθημερινά διεκπεραιώνουν οι άλλοι για σας; (Ποιος σου πλένει τα βρακιά; Ποιος σου μαγειρεύει; Ποιος σου φέρνει παγωτό επειδή σε σκέφτηκε, γυρίζοντας από τη δουλειά του;) Έχει περάσει από το μυαλό σας πόσοι άνθρωποι νοιάζονται, σας αγαπούν και θέλουν να χαμογελάτε βοηθώντας σας να λύνετε ζητήματα; Όχι ε; Τότε είστε κι εσείς θελάκιες ρε γαϊδούρια. Ουστ ρε.

Ξέρετε πόσο θελάκιες γινόμαστε όλοι κάποια στιγμή, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε; Νομίζω πως τα περισσότερα θέλω μας,  κανονίζονται και διεκπεραιώνονται απ' το περιβάλλον μας εκτός κι αν είναι θέλω της κακιάς ώρας. πχ Θέλω να πιω όλο το Βόσπορο! Μαγκιά σου ρε φίλε. Αν έχεις λεφτά άντε και πιες τον όλο και κάνε κι ένα τουρ στη Σμύρνη να τελειώνουμε. Θέλω να πυροβολήσω τους χρυσαυγίτες. Μαζί σου κι εγώ, αλλά αυτό είναι γενναιόψυχο θέλω και τα γενναιόψυχα θέλω είναι συνήθως ανέφικτα, εκτός αν οπλοφορείς, άρα είσαι πολιτικός, άρα αυτοκτόνησε άνετα. Μπορείς.

Και ξέρετε κάτι; Όταν διαπιστώνει ο παράφρων θελάκιας ότι βρήκε το κορόιδο του που θα του μετατρέπει τα θέλω του σε πρέπει, τότε θέλει σαν τρελός και μανιακός μέχρι να μην έχει σταματημό αυτό το τσουνάμι επιθυμιών. Γεννιόνται θέλω σαν τον χρόνο που δεν σταματά για κανέναν μαγκιόρικο λόγο.

Η γιαγιά μου -θεος σχωρέστην- αυτούς τους ανθρώπους τους είχε εντοπίσει ουκ ολίγες φορές στην ενενηντάχρονη ζωή της,  τους έλεγε ανευχαρίστητους ανθρώπους.  Παρόλο που στο τέλος τα περισσότερα θέλω τους πραγματοποιούνται, δεν ησυχάζει ποτέ η ψυχή τους. Έτσι δεν ευχαριστιούνται με τίποτα. Κάθε πραγματοποιήσιμο θέλω, γίνεται το εφαλτήριο για να γεννηθούν στο μυαλό τους άλλα τόσα κι άλλα τόσα κι άλλα τόσα θέλω και δεν υπάρχει γιατρικό.

Εν κατακλείδι ένα ευχαριστώ δες το σαν τελεία πριν ανακαλύψεις ένα ακόμη θέλω σου. Ίσως τότε, στην παύση της τελείας, να αντιληφθείς πως ο κόσμος όλος δεν είσαι εσύ και οι επιθυμίες σου καθώς υπάρχουν κι άλλοι θελάκιες...σχεδόν παντού.

24 σχόλια:

  1. εξαιρετική ανάρτηση...από τις πιο καλές που έχω διαβάσει ..με νόημα σούπερ...

    ευχαριστώ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμέτρητοι οι θελάκιες,είναι η αλήθεια. Εγώ αδιαφορώ,όμως και δεν μπαίνω σε τέτοια τρυπάκια. Σιγά μην προσπαθήσω να γεμίσω το κενό του κάθε προβληματικού! Άδικος κόπος κι η αχαριστία πολλές φορές πληγώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά κάνεις κι αδιαφορείς. Δε θέλουμε και δεν μπορούμε να λύνουμε τ απροβλήματα του καθενός.

      φιλια

      Διαγραφή
  3. Να θέλουν όλοι,μιά χαρά ξέρουν...να κοιτάξουν λίγο να δουν τί θέλει κι ο άλλος αποκλείεται.
    Θελάκηδες όπως το λες και αν το καλοσκεφτείς αδερφάκια με τους παρτάκηδες...σιαμαία!
    Φιλώ σε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θελω να γραφεις πιο συχνα...
    Θελω να μην αλλαξεις ΠΟΤΕ...!!
    Θελω να σου πηγαινουν ολα πριμα..Γιατι το αξιζεις...

    Και θελω να σου τυχει και το ΤΖΟΚΕΡ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα γράφω.
      Δε σκοπεύω να αλλάξω.
      Πηγαίνουν όλα καλά.

      Αχ αυτο το τζόκερ. Πως να μου τύχει αφού δε παίζω;

      Τα φιλιά μου και τα σέβη μου.

      Διαγραφή
  5. Να τι θέλω...http://www.youtube.com/watch?v=8Imt8a1b28w

    είμαι θελάκιας; :)

    -Ασχετο,βρε συ,σ'εχω χάσει απ'τα φεϊσμπούκια,τι εγινε,έφαγα delete?:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι είμαστε κατά κάποιον τρόπο.
      Απλά κάποιοι το διαχειρίζονται έξυπνα, άλλοι ταπεινά, κι άλλοι ύπουλα.

      Μου έχουν ξαναπεί πως φάινεται να έχω κάνει διαγραφές.
      Οχι, δεν έχω διαγράψει άτομα, εκτός από εκείνα που όφειλα να διαγράψω μιας και με χλεύαζαν ανεπίτρεπτα.

      Θα το ελέγξω.

      Διαγραφή
  6. σήμερα... έγραψες! μπράβο! Σου ευχομαι σαν την γιαγιά σου να γίνεις... να μην έχεις ανάγκη από τους "θελάκιες! "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σοφή η γιαγιά...κι εσυ κατι κληρονομησες ;)
    Ειναι πολυ ευκολο να γινεις θελακιας. Αλλα τελικα εκτος του οτι δεν ειναι "εντιμο" για τους αλλους, δεν ευχαριστιεσαι κ τπτ οπως λεει κ η γιαγια σου. Δεν ειναι κακο να θες πραγματα, αλιμονο! Απλα υπαρχει διαφορα μεταξυ του θελω κ του θελω γαιτι ειμαι θελακιας..
    Τσαο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω γιατί έχω ανάγκη κάτι από τη μια.
      και θέλω για να σας σπάσω τα νεύρα από την άλλη.
      τσαο μπελα

      Διαγραφή
  8. Εγώ για αυτούς τους θελάκιες που όλο ζητούν και ποτέ δεν δίνουν έχω μια άλλη λέξη... Αχάριστοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θέλω τον κόσμο στα πόδια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δηλ. αμα πλένω τα βρακιά μου μόνη μου να μην ανησυχώ αν είμαι θελάκιας; ;ΡΡΡ
    δεν έχεις άδικο βρε κούλα μου. όταν είμαστε όλο θέλω και βάζουμε άλλους να μας τα ικανοποιούν είμαστε εγωιστές και γομάρια.
    το καλό είναι αν το συνειδητοποιήσουμε, πούμε ευχαριστώ και σκάσουμε επιτέλους!... για λίγο τουλάχιστον :ΡΡΡ
    φιλάαααααακια!!

    υγ. αυτό το ερώτημα με τα βρακιά είναι σοβαρό και παρακαλώ να απαντηθεί ως τέτοιο! ευχαριστώ

    υγ2. ναι ναι ναι θέλω ΘΕΛΩ να απαντηθεί :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχα Αμα πλένεις τα βρακιά σου μονη σου...εισαι κομπλέ...χαχαχα

      Αν πλενεις και του αντρα σου και του παιδιου σου...τοτε μαλλον περιτριγυριζεσαι από θελάκες....χαχα

      Διαγραφή
  11. Το μόνο που θέλω, είναι να σου στείλω ένα φιλάκι και να σε αισθάνομαι καλά!

    ΑΦιλάκιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Απαντήσεις
    1. Αγαπημένε μου, με κάνει πολύ ευτυχισμένη αυτό το σχόλιο.
      Σε αγαπώ να το θυμάσαι αυτο.

      Διαγραφή

Πες μια cουλαμάρα κι εσύ....Μπορείς!!!