Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Οδηγώ και σε σκέφτομαι

Πέντε παρά το πρωί. Ξέρω ξέρω! Οι περισσότεροι κοιμάστε και μακάρι η τύχη σας να γυρίζει γιατί χλωμό το βλέπω στη χώρα που ζείτε. Κάποιοι ίσως να πίνετε τα τελευταία ποτά αυτής της νύχτας. Εσάς να ξέρετε σας γουστάρω λίγο περισσότερο. Αλλά ντάξει, θα ζήσετε κι οι υπόλοιποι και μάλιστα και με μαγουλάκι μωρού από τον ύπνο. Εμένα σήμερα ο Μορφέας με έγραψε στα τέτοια του τα ωραία. Θα μου πείς τώρα, που ξέρω πως είναι ωραία τα τέτοια του Μορφέα. Ελάτε τώρα!!! Δε θα πιάσουμε τέτοια κουβέντα, πέντε το πρωί.

Τα κινητά είναι συσκευές του διαβόλου. Το έλεγε η γιαγιά μου. Κανείς δεν την άκουγε. Ενώ είχα πει θα κάνω γερή αποτοξίνωση από το blog και το είχα πιστέψει γερά, εκεί που μάτι δεν έκλεινε έκανα ένα τσουκ τσακ από το κινητό και μπήκα στο blog. Και βλέποντας κάποια σχόλια που αφήσατε σε προηγούμενες αναρτήσεις, δε μπόρεσα. Σηκώθηκα, άνοιξα τον υπολογιστή, και να 'μαι. Έχω να σας πω νέα.

Τις επιλογές που λέτε για τη ζωή μας τις κάνουμε εμείς οι ίδιοι. Εμείς είμαστε οι κύριοι του εαυτού μας. Εμείς αποφασίζουμε αν θα κάνουμε παρέα με τον τάδε, τον παρατάδε και τον ίσα πέρα. Εμείς κι άλλος κανείς. Και από τις επιλογές που κάνουμε μερικές φορές μας μένουν απωθημένα. Στέλνεις πχ στον διάολο έναν φίλο που δεν το μέτρησες σωστά ή αυτός εσένα αλλά σου μένει ένα αναπάντητο ερώτημα: τι θα γινόταν άραγε αν δεν ξεσπούσε πόλεμος;

Σε κάποια παρουσίαση βιβλίου θυμάμαι, ήρθες και κάθισες στο τραπέζι που βρισκόμουν μαζί με άλλα άτομα. Είμαι ο τάδε μου λες και με πλημμύρισε η ευγενική αύρα της ύπαρξής σου. Τέτοια χαρά είχα να νιώσω από τότε που πέρναμε κρυφά τα παγωτά τα σπρώξε γλύψε και μας έπιανε ο λαιμός μας και η μάνα το καταλάβαινε στο δευτερόλεπτο πως είχαμε κάνει λαμογιά, ενώ εμείς ζούσαμε στο κόσμο της γρανιτένιας φράουλας. Πανάθεμά με, βραδιάτικα. Και δεν είναι τίποτα ανοιχτό εδω τριγύρω για να ξαμοληθώ.

Έπειτα ξέσπασε ο πόλεμος. Δε μου δόθηκε καμιά ευκαιρία να σου πω πως σε αγαπούσα πριν σε γνωρίσω ακόμη. Πως ήθελα να κάτσουμε και να τα πούμε και να γελάσουμε με την καρδιά μας και να κάνουμε πως τρώμε κρυφά σπρώξε γλύψε φράουλας και δε θυμάμαι τι άλλη γεύση υπήρχε τότε. Και εν τέλει δεν είναι πως δε μου δόθηκε η ευκαιρία. Γιατί όταν δε μας δίνεται η ευκαιρία, αν κάτι το θέλουμε πολύ τη δημιουργούμε μόνη μας την ευκαιρία. Ο λογαριασμός είναι ανοιχτός. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμη κύριε DT.
_______________________

Κι ύστερα πάμε και ανοίγουμε τη καρδιά μας σε ανθρώπους που στο δευτερόλεπτο ξεχνάνε. Που σαν φτερά στον άνεμο, πότε γυρνάνε από εδώ γιατί τους συμφέρει και πότε πάνε από εκεί γιατί τους συμφέρει. Όταν πήγαινα Λύκειο, είχα έναν φίλο που ρίχναμε πολύ γέλιο. Υπήρχε ένα κορίτσι που το μισούσαμε από την όψη. Ξέρω ακούγεται μαλακία αυτό που έγραψα, αλλά τυχαίνει να βλέπεις έναν άνθρωπο και να σε αφήνει παγερά αδιάφορο η αύρα του. Αυτό εννοώ. Δε το μισούσαμε από την άποψη να θέλουμε να του κάνουμε κακό, αλλά από την άποψη πως δε θα κάναμε ποτέ πχ παρέα μαζί του. Ο φίλος μου ειδικά έριχνε τρελές ατάκες για την περίπτωση αυτή. Και πιστεύω φαντάζεστε τι έγινε. Την παντρεύτηκε. Κάπως έτσι γίνεται συνήθως. Μόνο που η κοπέλα δε θα μάθει ποτέ τι πίστευε γι' αυτήν παλιά ο άντρας της. Όχι πως έχει και σημασία δηλαδή.

Εγώ το είδα κι εδώ στο ιστολόγιο. Στο παρελθόν κάποια συγκεκριμένα άτομα, έρχονταν γλύφανε γλύφανε, γλύφανε, γλύφανε. Και τώρα που είναι; Τα βλέπω να γλύφουνε αλλού. Δε ξέρω τι καταφέρανε μετά από τόσο γλύψιμο που ρίξανε, αλλά ελπίζω να είναι καλά. Πάντως είναι λίγο αξιολύπητες τέτοιες συμπεριφορές. Ποιος τις χέζει όμως τις διαδικτυακες σχέσεις; Σιγά τώρα μη κάτσω να παρεξηγήσω ανθρώπους που δεν έχω ιδέα στην τελική τι ζόρια τραβάνε και τι πολέμους κάνουν κι αυτοί μέσα τους. Γιατί ας μη κρυβόμαστε. Στην εποχή που ζούμε όλοι είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Αυτά. Σωπάτε σα να νύσταξα. Τρέχω στο κρεβάτι μου μπας και με πάρει ο ύπνος. Και το επιμύθιο είπαμε ποιο είναι, έτσι;

Εκεί που δε σου δίνεται η ευκαιρία, δημιούργησε την εσύ.

Σας φιλώ και σας σκέφτομαι. Κυρίως όταν οδηγώ.

32 σχόλια:

  1. Εγώ πια σπανίως οδηγώ, αλλά δεν παύω να σκέφτομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαρτάται από το τι σκέφτεσαι...
      Επίσης θεωρείται οδήγηση και του ποδηλάτου.

      Διαγραφή
  2. δυστυχώς/ευτυχώς, όπως και στη ζωή, έτσι και στο ίντερνετ οι "φιλίες" και οι φιλίες πάνε κι έρχονται....όταν καταλαγιάζει ο καπνός φαίνεται τι απόμεινε.


    υ.γ.: είδες τι σημαίνει αϋπνία, ε;!;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήξερα τι σημαίνει αϋπνία.
      Όσο για τις φιλίες...πάντα κρατώ μικρό καλάθι.

      Διαγραφή
  3. Λοιπόν δύσκολη νύχτα χτες... εσύ με αϋπνία έγραφες εγώ έτρωγα... ποιος κέρδισε τελικά, πες μου;

    Ακολουθώ την προτροπή της coυλαμάρας...

    Μεσημέρι 1η Αυγούστου και δεν παλεύεται καλό μου... δεν ... δεν ... δεν...

    Όμως σε φιλώ και σ' αγαπώ γιατί είσαι εσύ μια Coula... μα τι Coula ... κι όποιος δεν το ξέρει χάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη μου το να τρως τον Αύγουστο είναι ευλογία.
      Κάτι θα στείλω να ξέρεις. Να έχεις το νου σου.

      Διαγραφή
    2. Από σένα κάθε τι δεκτό... εγώ έχω "ευλογία" όλο τον χρόνο. Χο... Φιλί

      Διαγραφή
  4. κουλιτα μου σε νιωθω απολυτα κα αλυπητα και επειδη ειναι πεσμενοι και θα σε διαβασουν ολοι αυτοι που σε γλυφανε αλυπητα και τωρα ξερνανε , εχω να σου πω πως αν ο dt δεν εχει καταλαβει ποια εισια η ποιος ειμαι, εμενα ειδικα με ξερει και πριν τα ιστολογια , και επηρεαζεται απο ανθρωπους "μικρους" μεσα τους η στη τελικη "νικημενους" απο τους δικους τους πλοεμους δε πειραζει
    εγω εχω μια θεωρια παντα ο χρονος τα δειχνει ολα
    και ο χρονος εδειξε
    και δε τι χεζω καθολους τις διαδικτυακες σχεσεις
    εχω γνωρισει 5-6 υπαροχα πλασματα που θελω να τα εχω στη ζωη μου
    φωτισμενα που μας πανε παραπανω
    κουλιτα μου σε αγαπω και το ξερεις
    και χαιρομαι για πολλα που σου συμβαινουν
    μεινε οπως εισαι
    οποιος σε καταλαβε σε καταλαβε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία, παράπονα για μένα χωρίς εμένα. Ο DT είναι ένας ηλίθιος που τον παρασέρνουν οι άλλοι όπως θέλουν. Αχ παιδιά μου καλά, αχ Κούλα μου, αχ Άσωτε. Δεν είναι ακριβώς έτσι, και μια ανάρτηση παραπόνου που αφορά εμένα δεν με εκνευρίζει, απλά με στενοχωρεί.

      Κούλα, είχαμε μιλήσει στο mail θα μπορούσαμε και τηλεφωνικώς, και σου είχα ξεκαθαρίσει κάθε απορία. Κανείς, μα κανείς δεν θα μου βάλει σκέψεις στο μυαλό μου - έχει πήξει χρόνια τώρα. Δεν είμαι βλαμμένο παιδάκι. Μιας λοιπόν κι έχω σταματήσει να γράφω δεν έχετε αμφότεροι ιδέα τι έχω περάσει τους τελευταίους μήνες στην προσωπική κι επαγγελματική μου ζωή. Ιδέα όμως.

      Αλλά υπάρχει και το τηλέφωνο. Ναι, αυτό. Θα το προτιμούσα. Αλλά μιας και το παράπονο αποτυπώθηκε εδώ ας είμαι αν μη τι άλλο ευγενικός και ας ξεκαθαρίσω μια και καλή τη θέση μου. Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Με κανέναν σας. Όποιος θέλει να επικοινωνήσει για περεταίρω μπορεί να με καλέσει. Καλό μήνα, υπέροχο μήνα και υπέροχο καλοκαίρι. Και μην αναρωτιέστε. Ρωτήστε. Αλλά όχι εδώ. Προσωπικά.

      ΥΓ. Θα ήθελα να είσαι φιλενάδα μου. Το ξέρεις αυτό.

      Διαγραφή
    2. @ασωτος,
      πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσεις να με ξαναδιαβάζεις κανονικά και οχι με ανάγνωση Ζ.


      @Delirium Tremens,
      θα τα πούμε εμείς κατ ιδίαν. Όχι εδώ. Έχεις δίκιο. Απλά σε ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ πως θα τα πούμε.


      Επίσης Γενικά να πω πως είμαι υπεύθυνη για όσα γράφω και όχι για όσα καταλαβαίνει ο καθένας.

      Καλή συνέχεια Καλοκαιριού.

      Διαγραφή
    3. κανονικα σε διαβασα πλα εγραψα κι αυτα που ηθελα να γραψω δοθησης της ευκαριας (σωστο αυτο η λαθος το γραψα ο αμορφωτος?)

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. delirium εγω δεν αναθερθηκα προσωπικα για σενα
      παντως
      μια και αναφερθηκες λοιπον σε μενα, ξερεις οτι και μεσω FB σε καλεσα να τα λεμε και σου εστειλα email οταν ενιωσα οτι μπορουσα να βοηθησω ,
      εσυ εξαναφανιστηκες και σεβομαι απολυτα το καθενα γιαυτο και δεν ενοχλησα περαιτερω.
      το να εκφρασω παραπονο ειναι δικαιωμα χωρις να "δωσω" καποιον.
      το οτι εχει αλλαξει η συμπεριφορα σου ειναι φανερο ,
      και δεν ειναι τυχαιο μεγαλα παιδια ειμαστε
      ευχομαι να πανε ολα καλα παντως
      κανεις δε περναει ευκολα, ειλικρινα μεσα απο τη καρδια μου μονο υγεια ολα τ αλλα παλευονται
      και ειλικρινα δεν εχω κακια για κανενα οτι θελει ας σκεφθει ο καθενας
      κρινουμε αναλογα με τη ψυχη μας
      κουλα να γραψω κι αλλα? η θα με κατσαδιασεις παλι?
      μουα!

      Διαγραφή
    6. πως αν ο dt δεν εχει καταλαβει ποια εισια η ποιος ειμαι

      πως βρε δεν αναφέρθηκες προσωπικά σε μένα; Εσύ το έγραψες το παραπάνω... Η μόνη μου ένσταση είναι τα παράπονα για μένα εδώ, δημόσια, εγώ δεν παραπονέθηκα ποτέ και για κανέναν δημόσια, μόνο προσωπικά. Και δεν το αντιλήφθηκες αυτό και συνεχίζεις να με δίνεις. Σε καφεδάκι όταν βολέψει θα τα λύσουμε, όχι εδώ.

      ΥΓ. Κούλα μου, χάρηκα που σε άκουσα τηλεφωνικώς!

      Διαγραφή
    7. διαβσσε το σχολιο μου και αν δεις πουθενα το νικ σου, απλα εσυ εγραψες το σχολιο μετά
      εγω αναφερθηκα στο DT (εχω να σου πω πως αν ο dt δεν εχει καταλαβει ποια εισια η ποιος ειμαι, εμενα ειδικα με ξερει και πριν τα ιστολογια , και επηρεαζεται απο ανθρωπους "μικρους" μεσα τους η στη τελικη "νικημενους" απο τους δικους τους πλοεμους δε πειραζει)
      εσυ απάντησες προωσπικα
      φιλάκια

      Διαγραφή
  5. Ναι..
    Πεσμενη εισαι, για πρωτομηνια..Αλλα ενα δικιο το εχεις...
    ΦΙΛΙΑ απο την εμπολεμη ζωνη...
    Των Λιοσιων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κράτα γερά. Θα πάψει ο πόλεμος κάποτε...τουλάχιστον μέσα μας.

      Διαγραφή
    2. κουλιτα εγω δεν εχω πολεμο καταλαβαινω τους παντες

      Διαγραφή
  6. Όπως και στη real life έτσι και στο internet οι φιλίες είναι λαχείο. Παντού πετυχαίνεις καλούς και "κακούς" τύπους.
    Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι απλά να κρατάς και μια πισινή για το τι μπορεί να συμβεί.

    Υ.Γ. Η γαμάτη γεύση σπρώξε-γλύψε ήταν το πορτοκάλι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Coula θα σε φάω, ακόμα και ο Tommy πιστεύει ότι είμαι κακός!!!!

      ΥΓ και η φράουλα ωραία ήταν!

      Διαγραφή
    2. Tremens μην πανικοβάλεσαι γενικά μιλάω βρε...

      Υ.Γ. Το πορτοκάλι ήταν το γαμάτο. Δεν διαπραγματεύομαι!

      Διαγραφή
    3. Δεν πανικοβάλλομαι, το ρίχνω στην πλάκα - ως συνήθως!

      ΥΓ Ήταν, ήταν!!!

      Διαγραφή
    4. Ο Tommy δεν παρεξηγεί. Είναι μεγάλη καρδιά.

      Διαγραφή
  7. Φιλίες στον ίντερνετ γενικά είναι εξαιρετικά σπάνιο να γίνουν και να κρατήσουν, είναι πολύ απρόσωπο το όλο θέμα.

    Εγώ θα κρατήσω πάντως το σπρώξε γλύψε! Και σε άλλη μια γεύση δεν έβγαινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ρε συ. Δε μπορώ να θυμηθώ. Λεμόνι ήταν;
      Ή κάτι φρούτα του δάσους; Θα το ψάξω και θα σας πω.

      Διαγραφή
  8. Κούλα μου..εγώ που δεν καταλαβα τίποτε πειραζει; περασα μονο να σου ευχηθώ να εχεις εναν ομορφο Αυγουστο...χαλαράαααααα που λεμε και στην πατριδα μου την Θεσσαλονικη... φιλια καλοκαιρινα μην μου σκάς..πλιζζζζζζζ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ κάθεσαι και ασχολείσαι ακομα μωρεε;;;Πφφφφφ!!!
    Χαλλλλλλλλαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μια cουλαμάρα κι εσύ....Μπορείς!!!