Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Μου τη δίνω!!!

Πρόλογος: Ο αγαπημένος blogger Χωστήρας όπου μεταλλάχθηκε λίγο το τελευταίο διάστημα και μετακόμισε (το blog του) με κάλεσε να πω πέντε πράγματα που μου τη δίνουν. Για του λόγου το αληθές εδώ ακριβώς είναι η πρόσκληση --->. (κλικ εδώ στη παρένθεση).

Κυρίως Θέμα: Στη σύγχρονη εποχή που ζω, εργάζομαι και κινούμαι μπορώ να παραδεχτώ πως μου την δίνουν πολλά πράγματα γύρω μου. Επειδή θα ήταν άσκοπο να γράψω τί μου τη δίνει στους άλλους, δεδομένου πως δεν πρόκειται να αλλάξω εγώ το κόσμο, αποφάσισα να γράψω τί μου τη δίνει σε μένα.

Ένα πρωταρχικό θέμα που με εκνευρίζει σε μένα είναι που δεν μπορώ να κρατήσω πενήντα ευρώ πάνω από 4 μέρες στο πορτοφόλι μου. Δεν είναι ότι τα ξοδεύω άσκοπα. Είναι πως προτιμώ να πληρώνω αυτά που πρέπει να πληρωθούν λόγω αναγκαιότητας, παρά να κρατάω το ποσό στο πορτοφόλι. Αφού θα πάει υπέρ πατρίδος εκ προοιμίου, ας πάει νωρίς.

Δευτερευόντως, εκνευρίζομαι όταν πρέπει να είμαι τόσο συνεπής ενώ όλοι οι άλλοι είναι απλά στο κόσμο τους. Σκέφτομαι να αλλάξω το ρολόι μου να το βάλω δέκα λεπτά πίσω για να ξεκινάω ακριβώς αλλά να φτάνω και δέκα. Ίσως έτσι να εναρμονιστώ με την πλειοψηφία.

Τρίτον, με εκνευρίζω όταν δεν μπορώ να αντισταθώ σε πολύ συγκεκριμένα χαμόγελα ανθρώπων γύρω μου. πχ η ανιψιά μου με κάνει ό,τι θέλει. Δε μπορώ να αντισταθώ στην γοητεία του τερατώδους χαμόγελου της. Με το που μου προφέρει στο αυτί όλο γλύκα τη συλλαβή Juμπο έχω εκσφενδονιστεί έχοντάς την αγκαλιά, στο παιχνιδάδικο.

Τέταρτο πράγμα που μου τη δίνει σε μένα είναι η υπερανάλυση που κάνω σε θέματα που μου εκμυστηρεύονται οι φίλοι μου. Έρχεται η φίλη μου και μου λέει πως αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα. Αρχίζω εγώ να αναλύω σα να μην υπάρχει αύριο, σα να πρόκειται να σώσω την ανθρωπότητα αν βρω την ρίζα του προβλήματος και αν προτείνω τη λύση που απαιτείται να ακολουθηθεί για να σωθεί εν τέλει το σύμπαν. Με αποτέλεσμα να χάνω φίλους, γιατί δεν έχουν όλοι την όρεξή μου να ακούνε τις υπεραναλυμένες αλήθειες ή εικασίες μου. Υπάρχουν και φίλοι μου που ξέρουν πόσο αναλυτική είμαι οπότε αρχίζουν να με δουλεύουν από κάποιο σημείο και μετά, και καλά κάνουν γιατί με επαναφέρουν στην πραγματικότητα.

Πέμπτον μου τη δίνει που δε μπορώ να αντισταθώ σε ένα προφιτερόλ ή σε οτιδήποτε περιέχει σοκολάτα και στον Couλό μου. Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Αυτή η cουλαμάρα δεν επιδέχεται διορθώσεως.

Επίλογος: Εν κατακλείδι, θεωρώ πως δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα που μου τη δίνουν σε μένα και σκέφτομαι για να είμαι ειλικρινής να μην προσπαθήσω να τα αλλάξω.

ΥΓ Ευχαριστώ πολύ το παρεάκι του fb που στηρίζει τα Coulair μου. Ακολουθεί η εκπομπή της Τετάρτης 15/1/2014 για όποιον θέλει να την απολαύσει. Ευχαριστώ πολύ τον Χωστήρα και την Κρήτη, τον Γεράσιμο, την Δήμητρα και την Ελένη που μου κράτησαν live συντροφιά, αλλά και όλα τα παιδιά που βρίσκονταν στο chat: Έλενα, Αντρέας, Γρηγόρης, Ιωάννα, Κατερίνα, Θωμάς, Νεφέλη, Caboso, Πρόεδρος ΑΠΙ.

Καλή σας νύχτα ή μέρα (ανάλογα με το πότε διαβάζετε το κείμενο).
Φιλιά πολλά






23 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΧΑΡΑ σε βρισκω..Ισως, διοτι μου τη δινουν και σε μενα τα ιδια...
    [εκτος του ΤΖΑΜΠΟ]
    Για δοκιμασε να κατευθυνεις τα γουστα της ανεψιας, σε ξυλινα παραδοσιακα παιχνιδια...!!..Επιταπεζια και παραδοσιακες πανινες κουκλες...
    Μπορει να ενθουσιαστει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ανιψια Μαχαίρη μου, μας κάνει ό,τι θέλει.
      Δεν υπάρχει γιατρικό!

      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. καλημερα!
    μου αρεσε που ανεφερες τα πεντε πραγματα που στη δινουν πανω σου αλλα θα ηθελα να δω και τα πεντε γενικοτερα.

    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε γενικότερα δεν είναι μόνο πέντε, είναι χίλια δεκαπέντε.
      Αστα να πάνε.

      Διαγραφή
  3. καλά το δεύτερο είναι απίστευτα σπαστικό!

    και την μια φορά που θα σου τύχει να αργήσεις εσύ, θα είναι όλοι στην ώρα τους!

    εγώ πάντως πλέον όταν λέμε με την παρέα για καφέ στις 4, ξέρω ότι πρέπει να πάω 4.30. νιώθω περίεργα αλλά από το να περιμένω μόνος είναι καλύτερα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο.
      Αλλά αν η συνέπεια ρέει στο αίμα σου, ό,τι κι αν κάνεις, πάντα θα περιμένεις λίγο, μόνος σου!

      Διαγραφή
  4. Αχ αυτό το 4....αυτό το 4 θα σε φάει εσένα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η υπεράναλυση είναι η κατάρα της θεωρητικιάς. Το πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρκεί βεβαια να μην καταντάει από υπερανάλυση, μπουρδολογία!

      Διαγραφή
  6. Κούλα μου γλυκεια... τι ωραία ανάλυση... ελπίζω να σου την δίνουν...λιγοτερα πράγματα... στο μέλλον...
    καλο Σαβ/κο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όσον αφορά το πρώτο πολύ καλά κάνεις, γιατί κι εμείς που τα κρατάμε (και τα ξοδεύουμε σε μπύρες) στο τέλος μας έρχεται το νερό πολλών μηνών 80 ευρώ και διπλάσια η ΔΕΗ και άντε να τα ξεχρεώσεις μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά μη νομίζεις, έχω μια ΔΕΗ που με κυνηγάει από τον Σεπτέμβρη! Αστα να πανε!

      Διαγραφή
  8. Το πόρισμα μου είναι ότι μάλλον θα επιβιώσεις παρ'όλα τα στραβά σου. Μπουαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ αυτό πιστεύω!
      Θα σας θάψω όλους!
      ΜΠΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

      Διαγραφή
  9. Cουουούλααααα! Επιτέλους σε ξαναβρίσκω.... Σε είχα χάσει μετά την τελευταία σου δακρυσμένη ανάρτηση στο "Cουλα και τα cουλά". Ας είναι καλά ο Ανταίος ,και εσύ που τον σχολιάζεις....
    Ακούω και ένα προηγούμενο coulair. Τι παίζει με τις εκπομπές; Πώς τις ακούμε live; Είμαι λίγο παλαιού τύπου, αλλά με λίγη βοήθεια, διορθώνομαι...
    Όσο για μειονεκτήματα...Cούλα, πολύ κ...παιδο ο Κυριάκος...! Για σένα πάλι, δεν ξέρω, μάλλον αλάνι μου φαίνεσαι, και τα αλάνια σπανίως είναι κ...παιδα.
    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είχα κάτι προβλήματα με τον blogger και την google, βασικά η ανιδεότητα μου έφταιγε, κι έτσι έχασα τα παλιά μου και μετακόμισα εδώ.
      Καλώς ξαναρθες! Για τις εκπομπές να σου πω: Κάθε Τετάρτη 10-12 είμαι ζωντανά μεσα από τον R1 Radio. Μετά τις ανεβάζω κι εδώ για όσους δε μπορέσανε να ακούσουν, αλλά θέλουν.
      Θα σε περιμένω στη παρέα μας την Τετάρτη.
      Μπαίνεις πατώντας αυτόν τον σύνδεσμο και απλά ακούς ή αν θες συμμετέχεις και σε chat που έχει ο σταθμός.
      Ο σύνδεσμος είναι αυτός. http://arenaradio.netii.net/chat21.php

      Αν ωστόσο, ρίξεις μια ματά την τεταρτη κατά τις 9:30 εδω στο blog θα βρεις ακριβώς το λινκ να το πατήσεις και να μας ακους.

      Να εισαι καλά και καλώς σε ξαναβρήκα κι εγώ.

      Διαγραφή
  10. Μια καλησπέρα σου αφήνω
    (προβλήματα στη σύνδεση με εμπόδιασαν να σε ακούσω τελευταία..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Δάφνη μου.
      Εχω να κάνω εκπομπή 3 εβδομάδες.
      Από αύριο επανέρχομαι δυναμικά.

      φιλιά πολλα

      Διαγραφή

Πες μια cουλαμάρα κι εσύ....Μπορείς!!!