Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Τσιγάρο το τσιγάρο

Χαίρετε χαίρετε, cουλοί μου αναγνώστες, πως είστε; πως τα περνάτε; πως σας μπήκε η καλοκαιρία και η φουλ ανοιξούλα;

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που πραγματεύεται τον χρόνο και τις αλλαγές που υφίσταται η έννοια χρόνος μέσα από καθημερινές ρουτινιάρικες συνήθειες μας.

Πριν λίγες μέρες μου έκοψαν το ρεύμα, γιατί δεν το είχα πληρώσει και έτσι αποφάσισα να το πληρώσω και να αρχίσω να κάνω οικονομία. Μια ιδέα που μου έριξε ο cουλός μου ήταν να σταματήσω το τσιγάρο και να πιάσω τον καπνό. Στην αρχή το σκέφτηκα, στη συνέχεια υπολόγισα το κέρδος και στο τέλος αγόρασα έναν καπνό camel μπας και πετύχω κοντινή γεύση με τα τσιγάρα που κάπνιζα.

Το στρίψιμο ήταν για μένα μια κατάσταση άγχους και τρέλας. Για να καπνίσω ένα τσιγάρο, έπρεπε να το αποφασίσω ένα λεπτό, να το στρίψω πέντε λεπτά, να διορθώσει το στρίψιμο ο Cουλός και στο τέλος, όταν ήταν έτοιμο, είχα σταματήσει να το θέλω. Από το περίμενε και περίμενε προτιμούσα να μην καπνίσω. Ξενέρωνα ρε παιδάκι μου. Νευρίαζα. Μέχρι που τον έβαζα, μου έστριβε δέκα για όλη τη μέρα και μόλις μου τέλειωναν, ζούσα ένα παραληρηματικό δράμα.

Για να μην τα πολυλογώ επέστρεψα στο κανονικό τσιγάρο, που δεν ξέρω αν είναι δόκιμος ο όρος κανονικό, αλλά τελοσπάντων επέστρεψα σε πακέτο. Επειδή όμως το φιλοσόφησα, παρατήρησα πως καπνίζοντας καπνό αλλάζει εντελώς η αίσθηση του χρόνου και πάμε να εξηγήσω τι εννοώ.

Αρχικά δεν ισχύει το ένα τσιγάρο δρόμος, δεδομένου πως το ένα τσιγάρο δρόμος είναι τρία με τέσσερα λεπτά, ενώ το στριφτό τσιγάρο για να τελειώσει θες τουλάχιστον δέκα λεπτά. Άρα αν πιστέψεις κάποιον που θα σου πει σε ένα τσιγάρο δρόμο θα είμαι εκεί, να είσαι σίγουρος πως θα αργήσει πολύ.

Αν έχεις ραντεβού και ο cουλός σου σε ενημερώνει πως σε ένα τσιγάρο δρόμο θα είναι εκεί, μη πας στο ραντεβού αν δεν περάσουν τουλάχιστον δέκα λεπτά από την ώρα που κανονίσατε. Μη σου πω να μην πας καθόλου!

Άλλο παράδειγμα: Έχεις βάλει το φαγητό να γίνει αγαπημένη νοικοκυρά, μαγείρισσα, αναγνώστρια μου. Μην εμπιστευτείς το "θα κάνω ένα τσιγάρο και μετά θα σβήσω το φαγητό", διότι το φαγητό σου θα καεί και θα φας αέρα κοπανιστό ή στην χειρότερη κανα πιτόγυρο (Ε καλά αυτό δεν είναι και η χειρότερη, αλλά τελοσπάντων).

Κάτι παρόμοιο ισχύει με τον θερμοσίφωνα. Τον ανάβεις και περιμένεις να ζεσταθεί το νεράκι για να κάνεις μπάνιο. Αν σκοπεύεις να τον κλεισεις μετά από ένα τσιγάρο, τότε ενδέχεται να μπουρλοτιάσει το σπίτι σου. Θα σκάσει ο θερμοσίφωνας και θα σε τρέχουμε στα επείγοντα. Άστο να πάει, απόλαυσε το δεκάλεπτο (μη λέω και λίγο) τσιγαράκι σου και τράβα απλυτος στη δουλειά. Σάμπως τη μασχάλη σου θα μυρίζουν όλοι;

Άλλο παράδειγμα: Κατά τον ίδιο τρόπο, αν περιμένεις ένα τσιγάρο χρόνο, για να σου φέρουν να φάς, θα πεθάνεις από πείνα, αν περιμένεις ένα τσιγάρο χρόνο για να σου φέρουν νερό, σίγουρο είναι πως θα πνιγείς και θα σε βρουν αφυδατωμένο και τέρτελο και αν παραγγείλεις ποτό έχοντας καλή διάθεση για μια ωραία βραδιά και αποφασίσει να στο φέρει ο σερβιτόρος μετά από ένα τσιγάρο που θα κάνει, πιες το πρώτο νερό που θα σου φέρει στην αρχή και πήγαινε στο καλό. Χαλασε η βραδιά. Ποτό δεν έχει.

Και η ίδια ιστορία ισχύει σε οτιδήποτε μετριέται χρονικά με "ένα τσιγάρο χρόνο". Γιατί το ένα τσιγάρο καπνού, από το ένα τσιγάρο πακέτου, μπορεί να είναι ποιοτικότερο αλλά είναι απείρως εκνευριστικό.

Για να μην θυμηθώ τώρα τον Χειμώνα που είχαμε πάει με τον Cουλό σε ένα φιλικό σπίτι που δεν καπνίζανε και μου λέει: Πάμε στο μπαλκόνι να κάνουμε ένα τσιγάρο; Πάμε του λέω κι εγώ γιατί ακούγεται σα να είναι μικρό χρονικό διάστημα, κι αντί να βάλω το μπουφάν μου, βγαίνω όπως είμαι έξω. Εγώ να έχω τελειώσει στα τρία με τέσσερα λεπτά κι εκείνος να καπνίζει, να καπνίζει, να καπνίζει, πανάθεματονε και τελειωμό να μην έχει. Μέχρι που την άρπαξα την μινι πνευμονία. Ε όχι αγάπη μου! Τώρα το Καλοκαίρι θα το ξέρω και θα αγοράσω καπελάκι με ανεμιστήρα για όταν θα βγαίνουμε στα μπαλκόνια των φιλικών σπιτιών για τσιγάροοοοο!

Αυτά. Φιλιά πολλά σε όλους. Να περνάτε όμορφα με τσιγάρα ή χωρίς αυτά.

ΥΓ Τετάρτη βράδυ σας περιμένω στο Coulair στις 10 με Ταβανία, Βρέφα και καινούριο μέλος επιτελείου...όλα τα λεφτά, φερμένο από τα εξωτερικά. Πολυπολιτισμικό Coulair, με καλή διάθεση και καλή μουσική. Σας περιμένουμε.

10 σχόλια:

  1. Κούλα, καπνίζεις; Κακώς. Να το κόψεις. Κάνει κακό στην υγεία. Και τώρα στρίψε μου κι εμένα ένα τώρα που δε βλέπει ο πατέρας μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, έλα εσύ εδώ κι αν τα επιχειρήματα σου, είναι δυνατά, θα το κόψω!
      Σε περιμένουμε!!!

      Διαγραφή
  2. Μικρή δεν τ αλλάζω πλέον το στριφτό, αν κι εγώ που έχω γερά πλεμόνια απ τα ποδήλατα σε 3 λεπτά το χω τελειώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κοφτο καλε! μια αποφαση ειναι! καπνιζα 5 χρονια και το κοψα 3 χρονια τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφου θα μας το κόψουν που θα μας το κόψουν...γιατί να το κάνω από μόνη μου;;

      Διαγραφή
  4. Και αυτο πια καθε ενα λεπτο αναψε σβησε? Με εναν αναπτηρα στο χερι για να κανεις ενα τσιγαρο. Για να μη μιλησουμε για τα χαρμανια... οι Ελληνες ειναι απο τους λιγους λαους που κανουν στριφτα σε τοσο μεγαλο βαθμο.

    Κατσε τωρα να αναψω ενα Gauloises σαν ανθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε μα αυτό που το βάζεις. Με εναν αναπτήρα παραμάσχαλα.
      Κάτσε να ανάψω κι εγώ ένα camelάκι τώρα που τα συζητάμε!

      φιλια πολλα

      Διαγραφή
  5. Θα συνηθίσεις και θα στρίβεις ακόμα και στα σκοτάδια, ακόμα και πάνω σε μηχανή (εν κινήσει- το έχω κάνει μα μην τρομάξεις: εννοείται οδηγούσε άλλος).
    Δεν είναι μόνο θέμα οικονομίας αλλά και υγείας. Οι διάσημες μάρκες είναι ποτισμένες με χημικά που αυξάνουν την πίσσα.

    Καλές εκπομπές, δεν ξέρω πώς γίνεται και δε σε πετυχαίνω μα πού θα μου πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξέρω το ξέρω! Αλλά είναι που βαριέμαι να αλλάζω συνήθειες!

      Κάθε Τετάρτη στις 10 εκπέμπουμε. Πραγματικά θα περάσεις καλά.
      Ο δικός σου, δίνει ρέστα.

      φιλια

      Διαγραφή

Πες μια cουλαμάρα κι εσύ....Μπορείς!!!