Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Η Μέρκελ, τα πράσινα και ο Θωμάς

Καλημέρα καλημέρα cουλοί μου αναγνώστες.

Ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα και ο δρόμος προς την Ανάσταση καταφτάνει. Ειναι μέρες συγκέντρωσης και περισυλλογής και φυσικά προσευχής και νηστείας. Όταν λέμε νηστείας, εννοούμε νηστείας. Όχι σαν τη Μέρκελ που έφαγε πρώτα το κατσικάκι και μετά νήστεψε τη καρυδόπιτα. Μουρλοί παιδί μου αυτοί οι ξένοι. Ή μάλλον, απλά ξένοι. Δεν έχουν συναίσθηση της ελληνικής πραγματικότητας. Και όποιος τα βάζει με αυτήν, μετανιώνει την ώρα και τη στιγμή.

Όμως υπάρχουν κι Έλληνες που είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας. πχ ήρθε η Μέρκελ στην Ελλάδα -φαντάζομαι όχι για ταξιδάκι αναψυχής- και εστιάσαμε στο τί φόρεσε, σε ποια στέκια περιπλανήθηκε και κυρίως τί σαβούρωσε. Εντάξει. Η δημοσιογραφία σηκώνει τα χέρια ψηλά κι εγώ τα πόδια, έτσι για υποστήριξη των άκρων.

Που λες το 90% των Ελλήνων αυτή τη περίοδο είτε είναι υποψήφιοι -παντός είδους σύμβουλοι- είτε τους προτάθηκε να γίνουν. Από τον κανόνα δε θα μπορούσε να εξαιρεθεί μια Coύλα. Η πρόταση μου έγινε, όπως σε κάθε τέτοια περίσταση, και φυσικά αρνήθηκα, αν και αυτή τη φορά ο συνδυασμός που με προσέγγισε ήταν πιο κοντά στα δικά μου δεδομένα, πιο αριστερίζων, όχι σα τη προηγούμενη φορά που μου ρθε στη κεφάλα το πράσινο. Και είναι κι επίμονοι αδερφάκι μου.

Τώρα που είπα πράσινο θυμήθηκα την φίλη blogger mamouli. Οι παλιοί σίγουρα θα τη γνωρίζετε. Οι νέοι είναι ευκαιρία να τη μάθετε. Το mamouli μας λοιπόν γνωρίζει δόξες και τιμές. Συνέγραψε με κόπο, μόχθο και φαντασία ένα βιβλίο με τον τίτλο: Μαμά δε τρώω πράσινα. Είναι ένα έξυπνο εγχείρημα μπερδέματος πράσινων λαχανικών μέσα σε νόστιμες τροφές έτσι ώστε τα μικρά παιδιά που αποφεύγουν τις πρασινάδες να μην χάνουν όλα τα οφέλη που αυτές προσφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ευελπιστώ να δώσω στην εκπομπή το βιβλίο αυτό αφού πρώτα το μελετήσω η ίδια. Γιατί όπως και να έχει τα λαχανικά είναι κάπως...δεν είναι η εύκολη λύση...ή ό,τι πιο γευστικό μπορεί να προτείνει η ελληνική κουζίνα. Για να ζούμε όμως καλά πρέπει να τα βάλουμε στη διατροφή μας.



Επίσης να πω πως την Μ.Τετάρτη το Coulair μου θα πρααγματοποιηθεί κανονικά. Καλεσμένος μας θα είναι ο thomas the barbarian όπου θα κατεβει από τη μαγευτική Θεσσαλονίκη στην ονειροπόλα Κόρινθο για να μας συντροφεύσει με τις μουσικές του και το ξέφρενο ταπεραμέντο του. Φυσικά ο Μανούσος, η Βρέφα, ο Ταβανίας και η θεωρητική κατεύθυνση θα είναι στη συντροφιά μας για να περάσουμε ένα όμορφο δίωρο και να ανταλλάξουμε ευχές και προσευχές για το Πάσχα που έρχεται.


Καλή Μ. Εβδομάδα και καλή Ανάσταση.

20 σχόλια:

  1. ενδιαφέρον το μπουκι για τα λάχανα πράσινα κλπ....θα προσπαθήσω να σε ακούσω έχω λήψει καιρό από τα ράδια και έχω χάσει πολλά επεισόδια από ότι βλέπω.....να σαι καλά .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτη μου, αν μπορέσεις να μας ακούσεις θα ναι μεγάλη χαρά.
      Έχω ένα εξαιρετικό επιτελείο και πραγματικά ρίχνουμε πολύ γέλιο. 'Ο,τι πρέπει σε μια εποχή μιζέριας μέσα κι έξω μας.

      φιλιά πολλά

      Διαγραφή
  2. Πιστεύω ότι το καλύτερο κομμάτι του άρθρου είναι αυτό που λέει για τον επόμενο καλεσμένο του Κουλαίρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ αυτό πιστεύω....:))))
      Αγαπημένεεεεεεεεεεε ελα να φέρεις το Καλοκαίρι!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
  3. μπράβο στη Μαμούλι..... θα το πάρω το βιβλίο γιατί την αγαπώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να του πάτε όμως και 2-3 γυναίκες του Θωμά, γιατί θα ξενερώσει και δε θα μιλιέται... Δε θα σου φέρει το καλοκαίρι, μάλλον καμιά μπουγάτσα θα σου φέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα φροντίσω να μη χάσω (ούτε να ξεχάσω, είμαι και αφηρημένη τελευταία,αν και όχι μόνο τελευταία εδώ που τα λέμε) την εκπομπή...
    Το βιβλίο φαίνεται σούπερ και σίγουρα θα βοηθήσει πολλές μανούλες..καλοτάξιδο να είναι!
    Φιλιά πολλά και καλή Μεγάλη Εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ βρε Μαρία μου, αρρωστήσαμε και δεν κάναμε εκπομπές.
      Θα επανέλθω δριμύτερη, αυτή τη Τεταρτη!

      Διαγραφή
  6. ζητα σε διαβασα αλλα τεταρτη θα ρθω γιατι αυτη η εκπομπη δεν ειναι μια απλη εκπομπη ειναι ενα μουλτι σοου
    αγαπαμε κουλιτα! θεα1 κλασικη αξια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρασα οπως κάνω παντα στους φιλους για ν αφησω τις ευχες μου.Πασχαλινες δεχτείτε ευχες απο την καρδια βγαλμένες,ολες οι μέρες της ζωής σας να είναι αναστημένες.Καλη Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!
    ░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆✿❥░☆✿❥❥❥♥♥☆░☆Θα προσπαθησω να σε ακουσω φοβερη coula <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά Σκρουτζάκο μου!
      Με υγεία και αγάπη!
      φιλια

      Διαγραφή
  8. καλό Πάσχα!! με υγεια!! νασαι παντα καλά!!!! τα λεμε!! (καλές διακοπες... )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια Πολλά και να κανονίσουμε αυτό που λέγαμε!
      Χαλαρώνω σιγά σιγά!

      Διαγραφή
  9. Ελπίζω την επομενη Τεταρτη να τα καταφέρω χαμένο μου!
    Καλή Ανάσταση!Φιλια πολλά!!!!!!!!!!!!!

    αν σου πως το ξέχασα θα με μαλώσεις;Όχι που λένε τρώτε υγιεινά να ξελαμπικάρει το μυαλό!!!Εμενα κουρκουτεψε τελείως!!!! Κάτσε να φάμε κανένα κατσικάκι να σου πω εγώ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε πειράζει! Δε σε μαλώνω για τίποτα!
      Φιλιά πολλά αγαπημένη μου!

      Διαγραφή
  10. Μα τί τα πιανει τα πιτσιρλικια και δεν αγαπουν τα πράσινα;; και μολις μεγαλώσουν .. να σου.... η υγεινή διατροφή με σαλατες και λαχανικα..χι.χιχ. πόσο σταθεροί είμαστε όμως .έ;; καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο της φιλης.. και τα πράσινα του μαζί...να έχεις ενα όμορφο ΠΆΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ.....!! φιλακιαααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά όμως ισχύει αυτό! Σε μικρές ηλικίες δε τα τρώμε, και μετά δε μπορούμε να τα φάμε λόγω εντερικής γηρανσης! χαχα Αστα να πανε
      Χρονια πολλά με υγεία

      Διαγραφή

Πες μια cουλαμάρα κι εσύ....Μπορείς!!!