Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Ανασκό(λο)πηση

  10 πράγματα που μου δίδαξε το 2015
  1. Να ξοδεύω τα χρήματα που μου περισσεύουν σε ουσιώδη πράγματα: πχ. ταξίδια (Κωνσταντινούπολη)
  2. Να μην έχω εμπιστοσύνη ούτε στο κώλο μου. Και ειδικά σε παιδιά κάτω των 18.
  3. Να μην αφήνομαι να με επηρεάζουν άνθρωποι ύπουλοι. (όπου ύπουλοι βάλτε ανθρώπους που για να καταφέρουν το σκοπό τους σε κερνάνε καφέ και σε έχουν θεό και μόλις κάτι τους πεις που δε τους αρέσει να σε πολεμάνε χωρίς τέλος και να είναι παράλληλα και γονείς μαθητών σου που σε προσεγγίζουν μόνο για να πετύχουν καλή τιμή. Να μου λείπουν τέτοιες συνεργασίες.)
  4. Να μην ερωτεύομαι ανθρώπους που δε με ερωτεύονται κι αυτοί.
  5. Να μην ξανασυγκατοικήσω.
  6. Να δουλεύω όχι για τα χρήματα αλλά με τη ψυχή και τη καρδιά μου και να επιτυγχάνω στόχους στη δουλειά χωρίς να βυθίζομαι στην ρουτίνα.
  7. Να μη περιμένω νέους φίλους στη ζωή μου. Είναι αρκετοί και αληθινοί οι ήδη υπάρχοντες. Άλλωστε πτυχίο ψυχιάτρου δεν έχω αποκτήσει...ακόμη.
  8. Να σταματήσω να παίρνω αποφάσεις εν βρασμώ.
  9. Να ψηφίζω ορθότερα.
  10. Να αγαπώ ακόμη κι αυτούς που δε μου μοιάζουν.

10 πράγματα που θέλω να πετύχω το 2016
  1. Να έχω χρήματα που να περισσεύουν για να ξοδεύω σε ουσιώδη πράγματα: πχ επόμενος προορισμός Ρώμη.
  2. Να μην έχω εμπιστοσύνη ούτε στο κώλο μου. Και ειδικά σε παιδιά κάτω των 18. Μόνο εκεί που αξίζει το κόπο.
  3. Να μην επιτρέψω να με πλησιάσουν άνθρωποι ύπουλοι. (όπου ύπουλοι βλέπε παραπάνω)
  4. Να ερωτευτώ αυτόν που θα με ερωτευτεί (ταυτόχρονα).
  5. Να μην ξανασυγκατοικήσω ποτέ.
  6. Να συνεχίσω να δουλεύω με τη ψυχή και τη καρδιά μου και η τρίτη λυκείου να (θα) σκίσει.
  7. Να μη περιμένω νέους φίλους στη ζωή μου. Θα επαναφέρω τα τεστάκια για νέους φίλους. Και ίσως δώσω κατατακτήριες για την ψυχιατρική.
  8. Να σταματήσω να παίρνω αποφάσεις εν βρασμώ.
  9. Να ψηφίζω ορθότερα. Καμία φορά ψευτοαριστερά.
  10. Να αγαπώ ακόμη κι αυτούς που δε μου μοιάζουν. Και να πολεμώ αν χρειαστεί για χάρη τους.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ. 

15 σχόλια:

  1. Αχ μωρε με αυτα τα τεστακια ναπουμε, για να πας για ενα καφε πρεπει ο αλλον να περασει Πανελληνιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρέπει;;;; Πρέπει!
      Η φιλία είναι ισχυρός δεσμός και πρέπει να την τιμάμε.

      Διαγραφή
  2. καλη χρονια κοριτσακι
    να πολεμαμε παντα για τους φιλους
    σαγαπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλή Χρονιά αγαπητή Κούλα! Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος! Υγεία και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα γιατί μου διέγραψες το κατεβατό;;;;;;;;
      ήταν ωραίο και ήθελα να απαντήσω!!!!!!!!!!
      Μάλλον ήθελα να συμφωνήσω!!!!!! κρίμα

      Καλή χρονιά και σε σένα

      Διαγραφή
    2. Αφού θες να μας ανασκολοπήσεις! Θα σου πω γιατί. Είναι επικίνδυνο, γράφεις κάτι, παίρνεις φόρα, παίρνεις αποφάσεις... Η ουσία είναι πως το να αλλάξουμε πχ τον κόσμο, ανήκει πχ στο όραμα του Steve Jobs, όχι σε εμάς. Ο ανώμαλος θέλει να κάνει παρέα με ανώμαλους. Η πουτάνα θέλει να τις κάνουνε σχόλια αυτοί που τη γάμησαν. Το να μπαίνουμε στη λογική να κρίνουμε είναι λάθος. Ο καθένας στο χώρο του έχει "δικαίωμα" να κάνει ότι θέλει. Αυτό με εμάς τι σχέση έχει? Ειδυλλιακή? Έχεις ακούσει αυτό που λένε, έκανες στην πουτάνα πουτανιές? Στην πραγματικότητα ο άλλος θέλει να γράφει αρλούμπες, θέλει να κάνει παρέα με τους Χ. Εσένα, εμάς, τι σε κόφτει? Δηλαδή για να δείξει κάποιος την ανωτερότητά του βρίσκει ένα μαλάκα στο μυαλό και λέει δείτε με είμαι καλύτερος. Όμως το λάθος βρίσκεται εξαρχής στους χαρακτηρισμούς και στο συσχετισμό. Δείχνουμε την παιδεία μας εκεί όπου μπορούν να μας απαντήσουν. Μην μπαίνεις στη λογική αυτή. Και τζιχαντισμός υπάρχει, και τρομοκράταρος και αναρχία και πολιτικές στρεβλώσεις και ότι θες. Κάνε μου AAWWWWWWW! Υποτίθεται πως εσύ, ο Χ, ο οποιοσδήποτε θέλει να ξεχωρίσει, πως γίνεται την ίδια στιγμή να τους συμψηφίζεις όλους. Το να μπαίνουμε λοιπόν στη λογική να απαντάμε σε ασυναρτησίες και σε ιστοσελίδες αμφιβόλου ποιότητας, το μόνο που θα πετύχεις είναι κάποια στιγμή όλο αυτό να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Είσαι όμως κι εσύ μία χαρωπή Δοκησίσοφη! Έτσι λοιπόν νομίζω πως είναι απαραίτητοι κάποιοι αποχαρακτηρισμοί. Νομίζω πως η αληθινή δύναμη του ανθρώπου φαίνεται επί το πρακτέον και όχι μόνο στις ψευδαισθήσεις. Δεν αλλάζει ο άνθρωπος, έλεγε η Νεράιδα, δεν θα αλλάξουμε τον κόσμο, η οργή, ο θυμός, η λεκτική βία, τα διφορούμενα, είναι απλά τρόποι να γίνεις επιθετική και εσύ η ίδια. Το σύστημα αυτό όλο κάνει επιθετικό τον άνθρωπο, ένας που τα έχει καλά με τον εαυτό του δεν του φταίνε οι άλλοι. Απλά μέσα σε αυτό το Δοκησίσοφο παιχνιδάκι ακούγεται μία τσιρίδα: Ήηρωωααααααααας! Τι να θέλει να μου πει? Καλό σου βραδάκι!

      Διαγραφή
    3. Εσύ καλά τα λες. Αλλά δε ξέρω αν συνδυάζονται με την ανάρτηση μου. Καλό είναι που αμπελοφιλοσοφεις κι εσύ σε έναν κόσμο που διαλύεται και σε μια ανάρτηση που γράφτηκε υπό την επήρεια στεναχώριας. Χαμογελάμε και προχωράμε. Φύγαμε

      Διαγραφή
  5. Καλή χρονιά ! Εύχομαι να είναι όλα καλύτερα αυτή τη χρονιά! Focus! Είμαστε στο 2016 ήδη. Το 2015 είναι παρελθόν.


    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έκανες ένα reload δηλαδή.

    Δικαίως ή αδίκως σέβομαι περισσότερο τους ψυχολόγους όσο περνάει ο καιρός έστω και αν πολλοί έχουν ως πρώτη προτεραιότητα να γεμίζει η τσέπη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λοιπόν σε διάβασα εσένα και σχεδόν ξέρω ποιος είσαι. Τους άλλους όλους μπορείς να τους γλέντας εμένα όχι και το ξέρεις. Φιλιά πολλά. Θα έρθω να σχολιάσω τα δέοντα.

      Διαγραφή
    2. To «σχεδόν» από την πραγματικότητα μπορεί να απέχει πολύ..trust me..δεν με ξέρεις. Όσο για σχόλια ελεύθερα. Να σαι καλά.

      Διαγραφή
  7. Αγαπητή Κούλα πας καλά? 3,6,8,10 και για το 2015 και για το 2016 είναι προεκτάσεις και αναλύσεις αυτού που γράφω. Σημείωση, η υποσυνείδητη και αληθινή έκφραση πάντα έχει γέφυρα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μια cουλαμάρα κι εσύ....Μπορείς!!!