Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Του κώλου τα εννιάμερα

Έχουν  κατακλύσει  τα  blogs  καλλιτέχνες,  ποιητές  και συγγραφείς  του κωλου   και μανούλες  που μεγαλώνουν τον σουπερμαν  και τον Αϊνστάιν.  Κρίμα 

36 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Που είναι εκείνα τα ωραία χρόνια που μπαίναμε διαβάζαμε προβληματιζομασταν? Έκανα μια μικρή περιήγηση και θυμήθηκα γιατί ακριβώς σταμάτησα να διαβάζω blogs και το έριξα στα βιβλία. Έγραφε η άλλη " η κόρη μου έγινε 12 είναι ώρα να μπει στο fb " και το καυχιοταν. . . Την διέγραψε από φίλη να μη τα βλέπω και εκνευρίζομαι. Κι έρχονται τα παιδιά τους στο φροντιστήριο κι αντί ρωτούν για ουσιαστικά θέματα, ρωτούν απλά ποιο είναι το wi fi... γιατί εμένα, λένε, η μαμά μου με αφήνει. Αξίες μανάδες

      Διαγραφή
    2. μικρά λαθάκια συγχωρα τα, τα βγάζει το ταμπλετ.

      Διαγραφή
    3. Υπάρχουν τέτοια μπλογκζ ή τέτοια άτομα;

      Διαγραφή
    4. Δεν τα έχεις δει;;;;;;;;;;;;;
      Έχουμε 34756565352382057 χιλιαδες ποιητές,και 875736355406837463543850 χιλιάδες μανουλες που δινουν συμβουλες.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Το κρίμα το έγραψα νοσταλγοντας τα παλιά καλά χρόνια του blogin όχι ότι ζω δράματα για τη κατάσταση. Τα προλάβεις εσύ τα καλά τα χρόνια η είσαι νινί ακόμη?

      Διαγραφή
    2. Όχι δεν είμαι νινί ούτε καν νίνος. Tα καλά χρόνια του blogging δεν με απασχολούσαν τα blog.

      Διαγραφή
    3. Μου αρέσει ο αποτυχημένος συγχρονισμός σου. Αλλά να σου πω και κάτι? Καλύτερα για να έχουμε να διαβάζουμε και τίποτα της προκοπής στις δύσκολες στιγμές που περνάει το μπλογκιν

      Διαγραφή
    4. Εγώ πάντως δεν τα πρόλαβα τα καλά χρόνια του Μπλόγκιν. Μάλιστα μου κάνει εντύπωση που υπάρχει μία κάποια κίνηση ακόμα, επειδή όταν ξεκίνησα στο μπλόγκερ νόμιζα ότι ήταν εντελώς πεθαμένο. Ο γνωστός που ήξερε από μπλόγκιν και με έβαλε στο τριπάκι, μου έλεγε "μην ασχοληθείς με το μπλόγκερ. Τουμπλρ ή Γουόρντ Πρες", αλλά είναι μη μου πεις για αουτσάιντερ, για άντερντογκ, εκεί θα πάω.

      Διαγραφή
    5. Ψαχνεις τη προκληση σου κι εσύ! Εμ τα θελε ο κωλος σου! Καλα τα ελεγε ο φίλος σου!
      Χωρίς πλάκα τώρα υπάρχουν δυνατά ιστολόγια ακόμη, απλά οι συγγραφείς τους δεν είναι καραψωνάρες να γράφουν κάθε μέρα. Αλλά θελει να τα ψάξεις και να τα βρεις και φυσικά ποιος μπαίνει στις μέρες μας στο κόπο να ψάχνει. Όλοι έγιναν του εύκολου και του εύπεπτου!!!!!!!!!!!!!! (κοκα κολα για τη χωνεψη και καλως ήλθες στο σπιτικομου!)

      Διαγραφή
    6. Βρε Λάθος Ταινία καμάκι μου κάνεις ή μου φαίνεται; Τελευταία παρατηρώ και τρίτο άτομο να σχολιάζει σε σχολιαστή πέρα από τον συγγραφέα ενός blog, (ούτε παρτούζα να κάναμε) και νόμιζα ότι αυτό «απαγορευόταν» κάτι δηλαδή σαν tabula rasa μεταξύ των blogger αφού μέχρι τώρα ήμουν άσχετος από bloggin blogging (βαριέμαι να ψάξω πως γράφεται σωστά) όχι όμως από blog αυτό πριν από χρόνια προέκυψε από μια στραβή συγκυρία. Σταματώ γιατί θα μπούμε σε προσωπικά δεδομένα και δεν κάνει. Τον αγαπώ τον Λάθος και ας μην του το δείχνω τέτοιο ρεμάλι που είναι.

      Μα νομίζω και εσύ είχες σχολιάσει ετεροχρονισμένα στο δικό μου...ναι μωρέ να περνάει και η ώρα.

      Πιο δυνατό από το ιστολόγιο του Αβατάρα δεν υπάρχει όπου και να ψάξεις στα 10 εις την 500η σύμπαντα.
      Χάρη σε εμένα υπάρχετε όλοι σας.
      Eυχαριστώ για το κομπλιμέντο.

      Η άλλη φώτο μου άρεσε περσσότερο.

      Διαγραφή
    7. Παρεμπιπτόντως με ποιον με είχες μπερδέψει; Δεν έχει σημασία.

      Διαγραφή
    8. Ο Χωστήρας δεν νομίζω να έβαζε ποτέ μετριασμό σχολίων όπως έχω εγώ στο δικό μου blog ούτε θα άλλαζε τόσα ονόματα μέχρι να καταλήξει στο μοναδικό όνομα ΑΒΑΤΑΡΑΣ. Aν τύχει και κάνω ανάρτηση για τις διαφορές μας θα δεις ότι έχουμε πολλές. Το μόνο στο οποίο μοιάζουμε κάπως είναι στο στυλ γραφής πράγμα που με προβλημάτιζε μήπως μας μπερδέψουν καλή ώρα εσύ αν και στο είδος του είναι πιο έμπειρος έχει και τόσα χρόνια. Και αν έχεις διαβάσεις όλες τις αναρτήσεις θα δεις πολλές διαφορές. Αν και ο καθένας είναι μοναδικός βλέπω περνάει η πένα μου.

      Διαγραφή
  3. Μα τι μαλακία πια αυτή η αυτόματη διόρθωση? Αρχίζω κι εκνευρίζομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και φυσικά θα φτιάξουν και τη χειροποίητη αρχιδιά τους (πουλώντας την 50 ευρώ) νομίζοντας ότι κάνουν κάτι σπουδαίο στη ζωή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έβλεπα στο Facebook μια τύπισσα έκανε και καλά σεμινάρια για να φτιάχνουν τούρτες. ...και είχε η συμμετοχή 280 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Και είχαν δηλώσει από κάτω τα ζώα ότι θα πάνε. Έλεγα να πάω κι εγώ με έναν εφοριακο φίλο μου.

      Διαγραφή
    2. Το ότι δεν έβαλες τις μανούλες του FB που θα ποστάρουν μέχρι και τις χεσμένες πάνες του μικρού Εξακουστωδιανού για να ρωτήσουν αν είναι φυσικό ο Εξακουστωδιανούλης τους να κάνει πράσινα κακάκια, στο τεστ γιατομπουτσίασης με βαθμό πεντ-έξι εκατομμύρια είναι πραγματικά απορίας άξιο.

      Διαγραφή
    3. Δεν τις ανέφερα γιατί ήξερα πως όλοι το έχετε εντοπίσει.

      Διαγραφή
  5. Το ποσο γελασα που θα πας με τον εφοριακο φιλο σου!!!
    Το καλυτερο ξερεις ποιο ειναι σχετικα με τις μανουλες. Να μην ανεβαζεις εσυ τα παιδια σου και να τα ανεβαζουν αλλοι που θυμωνουν κιολας οταν τους ζητας να μην το κανουν...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα πραγματικά δε γνωρίζω αν φορολογουνται όλες αυτές οι κυρίες - δασκάλες. Θέλετε να το μάθουμε? Θα το γυρίσω στην έρευνα. Θα πέσει πολύ γέλιο και χειροπεδα

      Διαγραφή
  6. Μια αρχαια κινεζικη παροιμια λεει,"κανενας
    δεν εγεννησε μονο η Μαριω τον Γιαννη".Ετσι
    η καθε Μαριω εκανε fb και μοιραζεται με τις
    αλλες Μαριωδες, συμβουλες και αποψεις για το
    πως να κανουν τα παιδια τους πετυχημενους
    χαλβαδες.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το τι ζω καθημερινά με τέτοιους γονείς δεν έχεις ιδέα. Μόνο που μου είναι αδύνατον να κρατάω το στόμα μου κλειστό και χάνω πελατακια. Το προτιμώ όμως από το να χάσω τη ψυχική μου υγεία με το να σιωπώ. Θα τα κάνω όλα μαζί μια ανάρτηση.

      Διαγραφή
    2. Το φανταζομαι μιας και η δικαιολογια ειναι
      οτι "φταιει" ο εκπαιδευτικος και ποτε οι
      γονεις.:)
      Θα εχει ενδιαφερον μια τετοια αναρτηση,θα
      περιμενουμε.!

      Διαγραφή
  7. Αγαπητή Κούλα καλησπέρα, χρησιμοποιείς ποικίλα παραδείγματα και έτσι εγώ θα μιλήσω εφόλης της ύλης. Σου είχα πει σε προηγούμενο άρθρο πως κάποια πράγματα φαίνονται αποκλειστικά στα χρόνια του δημοτικού και ειδικότερα σε μετέπειτα ηλικίες κυρίως γυμνασίου λυκείου. Δεν φαίνονται μετά, για παράδειγμα, τα παραμύθια, η ανιδιοτελής προσφορά και καλοσύνη του δασκάλου και όχι η καρέκλα και η άνοδος στην ιεραρχία, κάτι άλλο, θέματα όπως η εκκλησία, η οικογένεια, τα πραγματικά γράμματα, διαφοροποιούνται ανάλογα με τα χρόνια μας. Λες για παράδειγμα για όλα αυτά, ή μάλλον διαβάζουμε όλοι μας διάφορα και αναρωτιόμαστε. Τώρα αυτός με ανταγωνίζεται ή όχι. Και αν ναι ή και αν όχι, εσύ, η καλή μαμά, μην το πάρεις προσωπικά ξαναλέω, τον εκπαιδεύεις και τον κοουτσάρεις στο πως να σε ανταγωνιστεί. Με άλλα λόγια πως να τροφοδοτήσει κανείς το στόμα του λύκου. Νομίζει κανείς πως όλοι εμείς δεν μπορούμε να κρίνουμε πότε κάποιος φορμάρει τα λόγια του, αφενός μεν για να τα περάσει, γιατί ακριβώς το κάνει ερευνητικά... Γιατί σε ψάχνει με άλλα λόγια. Σε τι διαφέρει να το πω απλά η φυσιολογικότητα από το κόμπλεξ? Παίζει κάποια ταυτότητα? Πράγματα, ιδέες και σκέψεις θεωρητικές και ασαφείς ταυτόχρονα στα οποία δεν παίρνουμε απάντηση να στο πω λιανά. Αντί ο άλλος να εξυγχρονιστεί, αντί να προοδεύσει, αντί να κυνηγήσει έμπρακτα το όνειρό του κάθεται και αναλώνεται στο πως θα συνοριστεί το ίντερνετ. Τι είναι τελικά το ίντερνετ? Είναι ή κάτι θεμιτό και σωστό ή σάκος του μποξ. Κάθε φορά που κάποιος έχει πρόβλημα ή κάτι δεν του βγαίνει, τα γράφει στη Google. Ακριβώς όπως είπες και μόνη σου χάρη σε στόχους μη αντικειμενικούς, που φτάνουν στο Θεό και ως εκ τούτου ο άνθρωπος παραλύει και δεν τους υλοποιεί. Αντι να πει κανείς θα φτιάξω κάτι της προκοπής, θα προοδεύσω, θα ανέβω σκαλοπάτια. Παρόλα αυτά, τις πρώτες εποχές του Σούπερμαν και του Einstein δεν νομίζω ότι υπήρχε ίντερνετ. Το θέτω λιανά, όταν ο Τέσλα ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό, κάποιος έπρεπε να δημιουργήσει βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας. Καμιά φορά λοιπόν, η ιστορία ανάλογα με το πόσο θαρραλέοι ή θρασύδειλοι είμαστε, μας επιβραβεύει ή μας απορρίπτει. Τι μένει λοιπόν στο τέλος? Η Δοκησίσοφη στα ίχνη του Αρμαγεδδώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι η δεύτερη φορά που με λες δοκησισοφη. Στη τρίτη καίγεσαι γιατί δεν δοκω αλλά ειμί. Χαχαχα. Σε πειράζω. Λοιπόν η ανάλυση σου είναι δοκιμιακου χαρακτήρα και αν βάλεις περισσότερη δομή και καμιά στομφωδη έκφραση παραπάνω είσαι για εκδοση.

      Διαγραφή
    2. Όχι καλό μου, δεν λέω εσένα Δοκησίσοφη. Αναφέρομαι στην καλή Δοκησίσοφη από Κύπρο, την ονομάτισα δηλαδής!

      Διαγραφή
  8. Coula και τα παλια χρονια εποχες 05-06 συνεβαινε αυτο, απλως τοτε ηταν πιο μικρη η ιντερνετικη "κοινωνια" και μπορουσες να επιλεξεις ποιον και τι θα διαβασεις. Πλεον απλως εχει μεγαλωσει το πραγμα και χανεσαι στο ψαξιμο.

    Δεν με απασχολεισαι ποτε βεβαια αυτο και γι' αυτο δε δινω βαση. Η επιλογη με ποιον θα μιλας και ποιον θα ακους μεσα στον "κυβερνοχωρο" (παλια ετσι ελεγαν τα wans) βαδιζει ακριβως κατω απο τα ιδια κριτιρια με αυτα της πραγματικης κοινωνιας.

    Καλο μηνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις. Όμως είναι λυπηρό ναέρχονται τα πάνω κάτω γύρω μας κι εμείς να ασχολούμαστε μονολιθικά με τα δήθεν, με τουρτες, μακιγιαζ,κερια τη κορη μας που θριαμβεύει στη μαλακία και με επιτηδευμένα ποιηματα και σκεψεις.

      Διαγραφή
    2. Όπως τη βρισκει ο καθεις! :P

      Θα πω και εγω λοιπον ενα ποιημα:

      "Αυτα τα ματια σου τα δυο αυτα τα δυο σου ματια, αυτα τα ματια είναι δυο δεν ειναι παραπανω"

      Διαγραφή
    3. xaxaxaxa εκτος αν φοράς γυαλιά προσθέτω εγώ...που γίνονταια τέσσερα και σε φωνάζουν κουκου κουκουκουβάγια!!!!!

      Διαγραφή
  9. Kαλημέρα και καλό μήνα!
    Με πολλές ωραίες στιγμές, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και το κυριότερο θετικούς ανθρώπους.

    Δε θα πω οτι έχεις άδικο στην αναφορά σου, όμως πιστεύω πως το μπλοκ το χρησιμοποιεί ο καθένας όπως πιστεύει, εμένα δε με ενοχλεί αυτό, έστω κι αν καπου το θεωρώ υπερβολικό ή όχι.

    Αυτο που θα με ενοχλούσε είναι μπλοκ που κρυβοντας πισω απο ανωνυμια προσβαλει κοσμο και βριζει διαφορες "ομαδες" ή "κατηγοριες" ανθρωπων.

    Θεωρώ πως ειδικά οι μανουλες είναι λογικο να βλεπουν τα παιδια τους σαν τα καλυτερα, υπαρχει αλλωστε και το παραμυθι με την κουκουβαγια που εβλεπε το δικο της σαν το ομορφοτερο. Ε το βλεπουνε σαν το ομορφοτερο και το πιο εξυπνο. Δεν ειναι κακο αυτο, εγω το βλεπω σαν πολυ τρυφερο.

    Ενταξει, αυτες ειναι γνωμες.
    Να εισαι καλα και να εχεις εναν ομορφο μηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα ήθελα να επεκταθω σε οσα έγραψα γιατι θα μπω στην κατηγορια που αναφερεις και δεν ειμαι απο αυτους που βριζουν και προσβαλλουν.
      Προφανως και ο καθένας γράφει ό,τι θελει. Άλλωστε ποτέ μη ξεχνας πως όσοι γραφουν στο διαδικτυο,εκ προοιμίου εκθέτουν σε κριτικη τα γραφόμενα τους, την οικογενεια τους και όλα όσα σερβίρουν μέσα από το ιστολόγιο τους.
      Οταν μου σερβιρεις μαλακιες, θα ακουσεις και το μπινελικάκι σου! Οχι εσύ, γενικά μιλάω!
      Και είναι γλυκό και τρυφερό να αναφέρεσαι στα παιδιά σου -οπως κι εγω το έχω κάνει με τα ανιψια μου- Όμως δεν ειναι καθόλου τρυφερό και λογικό θα ελεγα να αναγάγεις την μητροτητα σε επιστήμη και την δημιουργία ως ύψιστη τέχνη.

      Διαγραφή

Πες μια cουλαμάρα κι εσύ....Μπορείς!!!