Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Έλα να κεντήσουμε

Καλησπέρα couλοι μου αναγνωστες,

θα εχετε παθει πλακα με το ποσο συχνά κάνω αναρτησεις. Ειναι που δρομολογηθηκε κάπως η δουλεια και παει σφαίρα, οποτε ο χρονος είναι πολυ ευγενικός μαζι μου. Και επειτα είχα σημειωσει κάπου θεματα προς αναρτηση και εχω υλικο-κουλαμαρες να γράψω. Καποτε δεν εχω υλικο και κάποτε με πλακωνουν ολα τα κουλά μαζεμενα.

Σημερα θα μιλήσουμε για οικοκυρικά. Ξερατε πως στο σχολειο διδάσκεται η οικιακή οικονομία και σε κάποια σχολεια, τα παιδιά κάνουν άσκηση με το ράψιμο και το κεντημα; Στην επαρχία συμβαίνουν αυτά. Στις μεγαλουπολεις έχουν άλλα να κανουν τα παιδιά, πιο ενδιαφέροντα.

Το κέντημα λοιπόν είναι μια δημιουργικη απασχοληση. Παιρνεις τον καμβά, βελονα και κλωστη κι αρχίζεις. Δεν ειναι τοσο εύκολο καθως εχουν εξελιχθει οι μέθοδοι. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές, διαφορα χρωματα, διάφορα νήματα και άπειρα σχεδια για να κεντησει κανεις.

Αν καποιος έχει όρεξη να ασχοληθεί, μπορει να φτιάξει πάρα πολύ ωραία κεντηματα. Άλλος μπορεί να είναι πιο αργος χωρις ιδιαίτερη φαντασία. Άλλος μπορεί να μην έχει υπομονη και να σκιζει και να αρχιζει από την αρχη. Κι αλλος μπορει να μην ενδιαφερεται για το άθλημα.


Μια γιαγιά, ένα γλυκο μεσημεράκι,  μου έδωσε μια συμβουλή και την κράτησα, με προβληματισε και θα τη μοιραστώ μαζι σας.

"Η τύχη, κόρη μου, είναι κέντημα...."

Οπότε καταληγουμε στο συμπέρασμα πως και η τυχη μας που μερικές φορες την κατακρίνουμε γιατι πιστευουμε πως δεν μπορουμε να την ελέγξουμε, περιμένει να κεντήσουμε πάνω της, τα δικα μας θελω, τις δικές μας επιθυμιες και να βάλουμε το δικό μας στυλ.

Δε θα ξανακατηγορήσω το συμπαν μου που γαμιέται ασυστόλως....αλλα θα πάρω βελόνα και κλωστή και θα του δειξω εγω. Καντε το ιδιο. Κεντήστε τη ζωη σας οσο πιο ωραια μπορειτε.

Φιλιά σε όλους

Καλό Σαββατοκύριακο

8 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφη κουβέντα, αυτή που σου είπε η γιαγιά και πιο όμορφη η ερμηνεία που της έδωσες! Εγώ όταν διάβασα αυτό που σου είπε η γιαγιά σκέφτηκα ότι εννοεί ότι η τύχη μας είναι μπερδεμένη σαν τις κλωστές και τα χρώματα ενός κεντήματος, αυτό μου ήρθε πρώτο στο μυαλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι η τύχη είναι κέντημα και την τύχη τους με κέντημα την έλεγαν στον κόσμο
    όσες δεν είχαν τη φωνή.
    Σε παραμύθια και μυθολογία πόσα τέτοια κεντήματα.

    Καλό χειμώνα Coula!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε διαφωνώ πως η τύχη περιμένει από μας να την κεντήσουμε, μα πάντα εκείνη θα έχει τον τελευταίο λόγο...με μια ανατροπή της μας ξηλώνει όλο το κέντημα και πάνε όλα στο βρόντο!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πάλι, νιωθω πως κατι θα ξερει που ξηλωνει.
      Ουτε η τυχη, δεν ειναι τυχαία. :)
      Καλημέρα

      Διαγραφή
  4. Είναι αλήθεια πως με εκπλήτεις με τις συχνες αναρτησεις σου.. Κούλα μου ...Με την γιαγια είμαι και εγώ.. και μπορεί να είμαστε και συνομίλικες.. με την γιαγια .. αφου ξερω απο όλα τα οικοκυρικά..χα..χα παλια τα έλεγαν έτσι .. που μας μάθαιναν τότε στο σχολειο.. βρε πως γυρίζουν οι καιροί Κούλα μου;
    Και εγω στην τυχη πιστευω και στο κάρμα... αλλα να βαζουμε και εμεις το χερακι μας ναι; να μην τα περιμενουμε όλα απο εκεινη... !! καλα να περνας φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι πολλα τα παραδείγματα που με λιγη παρέμβαση στη τυχη μας, κανουμε τη ζωη μας ομορφοτερη!
      Καλημερα γλυκο μου πλασμα.

      Διαγραφή

Πες μια cουλαμάρα κι εσύ....Μπορείς!!!