Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Βρε τι πάθαμε πάλι!!!

Προχτές συνέβη κάτι εκπληκτικά ελληνικό. Ήρθε το εκκαθαριστικό της εφορίας του πατέρα μου. Κι εκεί που όλα μοιάζαν μίζερα...ξαφνικά είχε 250 ευρώ επιστροφή. Αρχίσαμε να ελπίζουμε πως η χώρα αυτή, ακόμη αγαπάει κατά βάθος τα παιδιά της. Η σύνταξη του πατέρα είχε αισίως τελειώσει και ο άφραγκος άνθρωπος πετάχτηκε ως την εφορία να παραλάβει. Αμ πως! Πατήσανε στο σύστημα και βρήκαν μια οφειλή. Κάποιο από αυτά τα αλληλέγγυα επιδόματα που δίναμε για τον συνάνθρωπο, αν θυμάστε, ο πατέρας μου το είχε παρακάμψει γιατί είπε να δείξει λίγη αλληλεγγύη στον εαυτό του μιας και βράζει κι αυτός στο ίδιο καζάνι που βράζουν οι μισοί -και μη λέω και λίγοι- Έλληνες. Στην οριακά οικονομική ισορροπία της μικροαστικής τάξης, που χαρακτηρίζεται και ως ανέχεια αλλά ακόμη βαστάμε για την κακομοίρα τη μάνα μας.

Του κράτησαν λοιπόν τα 230 ευρώ και του δώσανε κι ένα 20ευρω να πιει έναν καφέ βρε αδερφέ, μια μπύρα, κάτι τελοσπάντων στην υγειά τους. Πώς λέει η γιαγιά στον άνεργο εγγονό: Πάρε αγόρι μου να πιεις μια μπύρα και να ξεδώσεις από το άγχος της ανεργίας; Έτσι και η εφορία είπε στο μπαμπά μου: Πάρε και 20 ευρώ και μη μας κάνεις και τίποτις σαματά γιατί αν ψάξουμε λίγο καλύτερα κάπου θα είναι να τα δώσεις κι αυτά. Κι ήρθε ο άνθρωπος ερείπιο όρθιο και κάτσαμε να πιούμε έναν καφέ. Εγώ  τον κέρασα, γιατί στεναχωρΕθηκα. Βρε μη στεναχωριέσαι, να του λέω, εγώ. Ουφ και ουφ αυτός. Έτσι είναι η ζωή πια σε αυτή τη χώρα. Εκεί που ελπίζεις πως έφτασες στο τέλος της πίστας, κόβεις κορδέλα και όλο τρέλα, μανία, νεύρα και θυμό, πιάνεις την συνέχεια της πίστας και μπαίνεις σε απέραντη διαδρομή που σου σφίγγει τη καρδιά το άγχος του δε θα φτάσω ποτέ ή του πότε επιτέλους θα δω μια άσπρη μέρα;

Κι ύστερα άναψα την τηλεόραση. Στο τρίμηνο, την ανάβω μια φορά, γιατί φοβάμαι μη χαλάσει. Και πέτυχα πάνω στον Κωστόπουλο. Δεν έχω λόγια. Μόνο μια λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει αυτό που σκέφτομαι: Ε Λ Ε Ο Σ! Λυπηθείτε μας χριστιανοί.

Πριν λίγο καιρό μας πρήξανε με εκείνες τις διαφημίσεις για σουτιέν που κρατάνε το στήθος έτσι, πέρα, δώθε, ψηλά, σταθερά,τουρλωτά. Τώρα αφήσανε τα βυζιά και πιάσανε τα βρακιά. Και να η κιλότα μέχρι τον λαιμό να σφίγγει, να συσφίγγει, να σου κόβει τον αέρα. Βρε αν δε ράψεις το στόμα σου, τί να σου κάνει και ένα βρακί; Πλάκα μας κάνουν;

Και τώρα αρχίζει το ρεζουμέ και ο λόγος που αποφάσισα να κάνω τούτη εδώ την ανάρτηση. Όποιος πίστεψε πως τα Cοulair μου θα μέναν άστεγα, πλανεύτηκε οικτρά. Βρήκα οικεία, αγαπημένη, παλιά, ενδιαφέρουσα στέγη και θα ξεκινήσω εντός Νοεμβρίου. Τα Coulair μου είναι απέθαντα. Αυτά και ο Μητσοτάκης. Στοιχειώνουν εμένα πρώτα, ελπίζω κι εσάς και αποφάσισα να τους δώσω σάρκα και οστά πάλι. Θες γιατί μου λείψατε; Θες γιατί είμαι ψώνιο; Θες γιατί έχω πολλά να πω; Θες γιατί είμαι ψώνιο; Θες γιατί είμαι ψώνιο; Ε, καλά! Μπορεί να είμαι και λίγο ψώνιο, αλλά καλά περνάμε.

Αφήστε τις Τετάρτες σας στις 10 αδειανές. Έ Ε Ε ρχομαι. Για να γελάσουμε, να σχολιάσουμε, να καυτηριάσουμε πάσης φύσεως κακώς και καλώς κείμενα, να συζητήσουμε, να σας κάνω δωράκια, να ακούμε και τραγουδάκια και να βρούμε εκείνο το γέλιο που πάνε μετά βίας να μας αρπάξουν.

Coulair λοιπόν με την Coula Cou, τον Νοέμβριο κοντά σας. Θα σας ενημερώσω για όλα όταν θα πάμε για πρεμιέρα. Θεε μου, πόσες πρεμιέρες μετράω; Ας είναι. Πάμε και φύγαμε και προχωράμε με χαμόγελο και καλή διάθεση για έναν υπέροχο Χειμώνα, με υπέροχα κουνούπια και υπέροχη ζέστη.

Φιλιά πολλά
Να προσέχετε.

22 σχόλια:

  1. Kαι συ λαέ βασανισμένε πέρασες Φραγκοκρατία,Τουρκοκρατία ,Ιταλογερμανική κατοχή έκανες θυσίες και σηκλωθηκες όρθιος από τη ΙA Aθηνών πως θα καθαρίσεις.Ο χάρος και εφορία δεν σε ξεχνά ποτέ ,δεν ξεχνά εσένα δεν ξεχνά και τους κληρονόμους .Ρωτάει όταν πεθάνεις ποια τα συσχετιζόμενα μέλη της οικογένειας και όλα τα χρέη τα φορτώνει σε αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αθάνατο τηλεμάρκετινγκ. Μετά το Pretty Bra το χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπη μας γλυκεια ζεις στη χωρα που ο συνταξιουχος μπαμπας σου αντιμετωπιζεται με απαραδεκτο εμετικο τροπο απο το κρατος αλλα και στο κρατος που ο καθε κωστοπουλος που χρωστα λεφτα στους εργαζομενους και αφου εχει βγαλει ενα σωρο λεφτα ο διιος, χτυπα και καλα μια πτώχευση και μετα κανει τηλεοραση χωρις τσίπα! εγω θα ντρεπομουν αν χρωστουσα λεφτα σε παιδια που τα δουλεψαν έντιμα!
    που επιστρεφεις ράδιο-φονικά??? αν επβεβαιωθω θα κανω εκπομπή και θα μαντευω! σε φιλω και σου ευχομαι ολα τα καλα
    ξερεις τι εννοώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλη αρχη! Κ να πεις στον μπαμπα σου να προσπαθησει να αγχωνεται λιγοτερο... Η αληθεια ειναι οτι το λεω κ στον δικο μ αλλα δυσκολο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έλα βρε Κουλίτα!
    Δεν θα ησυχάσεις ποτέε από τις περιπέτειες,αλλά αυτές είναι το αλατοπίπερο της ζωής.
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τις καλυτερες ευχες μου..Και σε σενα, και βεβαια στον πατερουλη...
    -Μεγαλε..Να χαιρεσαι την δυνατη σου κορη..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σου τό'λεγα απο παλιά,,ευχελαιο, εσύ όχι μόνο δε μ'ακούς,αλλά γραφεις,και για Μητσοτάκη,ε,πώς να φυγει η γκαντεμια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελευταία γελάει η εφορία Κούλα μου!!
    Ποια πίστα να τερματίσουμε...αυτοί θέλουν να τερματίσουν εμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμ δεν ήξερε.. δεν ρώταγε.. ο μπαμπά σου.. βρε Κούλα μου ;; που το είδε γραμενο.. να δίνει η εφορια πίσω χρήματα.. σταχτη στα ματια ήτανε για να του πατουν και τα τελευταία του.. σου λεει τι να τα κανει ο συνταξιούχος τα λεφτα;; .. δεν τα χρειάζεται μπορεί να ζήσει και με αέρα κοπανιστό..τι μου λές τωρα.. !..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ... κρίμα την χαρά... άλλο 200.. και αλλο 20!!!!... νασαι καλά Κούλα μου.. και χρονια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έτσι όπως έχει το πράγμα πάλι καλά που δεν τον έψαξαν κι όλας για να βγουν κι από πάνω.
    Καλή επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Cool Air!

    ήταν ένα άχρηστο σχόλιο προσφορά του Πρόεδρα ΑΠΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Κωστόπουλος που έκλεισε τόσα σπίτια κι άφησε τόσες οικογένειες στην ανεργία, μοστράρει πρώτη μούρη στο γυαλί και έχει κι άποψη επί παντός επιστητού! Μη χέσω!

    Φιλούρες κυπριακές μαρή! Θα περιμένουμε τα Coulair σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλώς σε βρήκα Coula Cou!!Καλό μήνα και με λιγότερες βρακοδιαφημίσεις :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Hey girl,

    πέρασα να πω ένα γεια. Είπα να επαναμπλογκοπατριστώ και επισκέπτομαι παλιούς καλούς φίλους (που για να είμαι ειλικρινής δεν έχουν μείνει και πολλοί από τότε).

    Θα τα λέμε Κουλή.
    ματς μουτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εγώ μια φορά πριν χρόνια την επιστροφή την πήρα με επιταγούλα 300 λίρες, λίρες κυπριακές παρακαλώ όχι παλιοευρωπουλα. άλλες εποχές εκείνες.. από τότε αγωνιώ πότε θα μου τις ζητήσουν πίσω για να¨μαι ειλικρινής.. φοβάμαι ότι θα¨ναι φέτος... ας έχω λάθος ελπίζω κι εύχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Άντε, με το καλό ξανά μανά! Να μετράς πρεμιέρες δεν είν' κακό!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τζάμπα η χαρά δηλαδή ε?
    Ελλάδα και πάλι Ελλάδα!
    καλώς σε βρίσκω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχολιά σας!
    Κάπου θα έμπλεξα και δεν σας απαντησα προσωπικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μια cουλαμάρα κι εσύ....Μπορείς!!!