Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

ΛακωνικόΠιτα

Χαίρετε χαίρετε cουλοί μου αναγνώστες,
καιρό έχουμε να τα πούμε και να τα χώσουμε και δυστυχώς αυτές οι συνήθειες, από πλευράς μου τουλάχιστον, δε κόβονται. Ξέρω ξέρω, διανύουμε περίοδο Σαρακοστής και πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους παρ' όλο που μόνο σαράντα μέρες δε μετράμε μέχρι το ευλογημένο Πάσχα που θα φάμε και θα πιούμε και χορτασμένοι σαν τους βόες θα κοιμηθούμε σερνάμενοι και σερνάμενοι για μέρες από τις τοξίνες και τα αυγοκουλουροτσούρεκα.

Πάμε λοιπόν να ξεκινήσει το πρόγραμμά μας. Δε μπορώ να καταλάβω που μερικοί σχολιάζουν λακωνικά ό,τι βλέπουν και ακούνε στο διαδίκτυο ή τη τηλεόραση λες και όλος ο κόσμος είναι συντονισμένος στην ίδια σελίδα, στο ίδιο κανάλι και την ίδια ακριβώς στιγμή με εκείνους. Διαβάζουμε στο fb πχ. <Άντε γαμήσου ρε καρνάβαλε που μιλάς κι από πάνω;> Δυστυχώς δε μπορεί να αποκρυπτογραφηθεί το μήνυμα γιατί ο χρήστης που σχολίασε δεν εξηγεί έστω περιληπτικά/σχεδιαγραμματικά ποιός είναι ο καρνάβαλος, τί λέει όταν μιλάει και κυρίως γιατί του εύχεται μια τόσο ουσιαστική ευχή εφόσον κάτι τον ενόχλησε από τα λεγόμενα του καρνάβαλου.

Δε θα ήταν προτιμότερο να του ευχηθεί πχ Ψόφα ή Να σου ξεραθεί η μοσμουλιά και άλλα χαριτωμένα;  Άλλο παράδειγμα: <Δε πάτε καλά όλοι εσείς εκεί.> Άντε τώρα να καταλάβεις ποιοί έχουν πάρει στραβό δρόμο, ποιοί είναι τόσοι πολλοί που μπορούν να καλούνται  ως όλοι και κυρίως πού ακριβώς είναι το εκεί.

Άλλο ένα παράδειγμα : <Μη κοιμάστε όρθιοι ρε, σηκωθείτε να κάνουμε επανάσταση.> Εδώ τίθενται πολλά ερωτήματα που δεν ξέρω αν επιδέχονται απάντησης. Εντάξει, η προσφώνηση ξέρουμε πού απευθύνεται. Αν όχι, στους φίλους του φβ του συγκεκριμένου χρήστη που ανέβασε την ατάκα, σε όλους τους Έλληνες που δεν αντιστέκονται δεν αντιστέκονται, δεν κάνουν ένα βήμα κι αυτοί. Πάμε στο ζουμί. Πως γίνεται να κοιμάται κάποιος όρθιος; Ροχαλίζει και όρθιος; Ονειρεύεται και όρθιος; Πόσο πρησμένα είναι τα πόδια του στην τελική από την ορθοστασία; 

Να σηκωθεί από πού; Από το κρεβάτι; Από το τραπέζι; Από τον καναπέ; Από το πάτωμα; Ποιοι είναι αυτό το κάνουμε; Ο χρήστης του fb και ποιοι άλλοι; Ποιοι είναι αυτό το α πληθυντικό; Και τέλος παναγία μου τι εννοεί επανάσταση; Θα πάρουμε τα κουμπούρια; Θα ορίσουμε αρχιστρατήγους; Θα κάνουμε επιθέσεις; Σε ποιους; Στη Βουλή; Προλαβαίνουμε; Κάτσε να δω το πρόγραμμά μου να σας πω πότε προλαβαίνω για να υψωθεί το λάβαρο της επανάστασης. Και εν κατακλείδι: Γιατί ο συγκεκριμένος χρήστης τα γράφει στο fb και δε ξεκουνά τον κώλο του πρώτος να δώσει περιεχόμενο στο κάνουμε;

ΥΓ Σήμερα το βράδυ στις 10 σας περιμένω στον R1 Radio για ένα ξεκαρδιστικό Coulair. Συντονιστείτε και αγαπηθείτε. Έρχονται δύσκολες μέρες. Φιλιά πολλά.

21 σχόλια:

  1. Σηκωθείτε από καρέκλες, τραπέζια, ντιβάνια και τρέξτε να αγοράσετε τα βιβλία του Λιακόπουλου. Αυτό ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. /&%&%¤# πάλι δεν πρόλαβα χαμένο μου!!!!!! Ισα μια καλησπέρα!!!!!Θα την ακούσω κάποια άλλη στιγμή!
    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολο μαζι,να πολεμήσετε,να νικήσουμε,να σκοτωθειτε,να δοξαστούμε:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μου έκλεψες μέσα από το πληκτρολόγιο ένα παραπλησιο θέμα που ηθελα να γράψω σε μερικές μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γεια σου κούλα μου.. δεν είναι εύκολο να ακούω τις εκπομπές σου.. όμως μπορώ να σε διαβάζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλια πολλά κοριτσάρα μου!
      Σε ευχαριστώ έτσι κι αλλιώς!

      Διαγραφή
  6. Όταν απόφασίσετε να επαναστατίσετε ειδοποιήστε με για το πλιάτσικο.
    Επίσης η λακωνικότητα δεν είναι κακή αρκεί να υπάρχει σαφήνεια...
    Έλα τώρα ποιος νηστεύει 40 μέρες (από όλα όμως?????) το θέμα είναι να τσακίσουμε το αρνί ΜΠΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεια σου Κούλα μου...εσύ τα λες .. σ ακούει κανείς;;;; σαφήνεια όμως..έ;;ευτυχώς που δεν εχω φατσοτέτοιο που λένε..χι.χι. και δεν νευριάζω με αυτά που γράφουν.... καλά τόσο ντίπ νιονιό;;καλα εισαι μικρή;; φιλιάααααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά είμαι αγαπημένη μου!
      Εσείς τι κάνετε;
      Άνοιξε ο καιρός και είναι ωραία.
      Επίσης αυτό το Καλοκαίρι, πρώτα ο θεός, θα έρθω να σε βρω!!!!

      Διαγραφή
    2. αααααα πες μου το να χαρώ βρε Κουλα μου.. θα σε περιμενω..!!! εχεις τηλεφωνο μου .. χτυπα όταν εισαι έτοιμη... φιλακιαααααα!!!

      Διαγραφή
  8. τα σέβη μου στην καθηγήτρια..να σαι καλα΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το καλύτερο είναι όταν απαντάνε κάποιοι άσχετοι από κάτω λες και ξέρουν τι θέλει να πει ο άλλος. "Μπράβο ρε μαλάκα, πες τα, κι εγώ το ίδιο λέω" και να μιλάνε για διαφορετικά θέματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, αυτό κι αν είναι απορίας άξιο!
      Αυριο σε περιμένω στο coulair!
      Κανονίσου!

      Διαγραφή

Πες μια cουλαμάρα κι εσύ....Μπορείς!!!