Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑ ΞΕΡΩ ΟΛΑ ΘΑ ΠΕΙ ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ

Χαιρετε cουλοι μου αναγνωστες,

Εχουμε καιρο να τα πουμε και παρολα αυτα δεν εχω φτιαξει ακομη το πληκτρο του τονου και μπαινει οποτε του καπνισει ή και ποτέ.Να τωρα μπηκε. Σχωρατε με.
Παει πολυς καιρος που εχω να σας γραψω κουλαμαρες, οχι γιατι δε συμβαινουν πια, αλλα γιατι δεν τις παρακολουθω στενα λογω εκτεταμενης εργασιας.  Ωστοσο, εφυγε ενα ολοκληρο καλοκαιρι και παρολο που ειναι απαγορευμενη η φραση Καλο Χειμωνα, καθως αν τολμησεις να τη πεις εκσφενδονιζονται αντικειμενα πανταχοθεν στη κεφαλα σου, το φθινοπωρο ειναι παρον.

Νιωθω σα τα φυλλα των δεντρων που περιμενουν μουδιασμενα να τα βαρεσει ο πρωτος ανεμος και να απλωθουν στη γη να γινουν λιπασμα αφου πρωτα κιτρινισουν, στην καλυτερη περιπτωση, να τσαλαπατηθουν απο παιδια που ακομη ελπιζω να παιζουν στις αλανες λιγο πριν αρχισουν τα σχολεια. Νιωθω ποιητρια με κατι τετοιες μαλακιες που γραφω, αλλα ευτυχως μονο νιωθω, δεν ειμαι. Και να εξηγησω γιατι νιωθω φυλλο.

Οταν κάνεις ενα επαγγελμα που εχει να κανει με παιδια, δηλαδη με τους γονεις τους, εχεις να αντιμετωπισεις πολυ συχνα ανθρωπους που ενω πρεπει, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΟΥΣ. Θα μου πειτε τωρα εσυ δε θες χαπια; Μπορει να θελω. Μπορει να παιρνω. Ποτε δε θα το μαθετε και δεν ειμαι εγω το θεμα μας.

Παει λοιπον το παιδι σου στη α δημοτικου και  στη β, στη γ κλπ και ενω εισαι ενα αμορφωτο ντουγανι που δεν εχεις καμια σχεση με εκπαιδευτικα προγραμματα, με ψυχολογια και με εξειδικευμενες γνωσεις, παρα μονο σε γκαστρωσε ο Τακης κι αναγκαστηκες να τον παντρευτεις για το τι θα πει ο κοσμος, κι εφερες στο κοσμο το βλασταρι σου, ξαφνικα, νομιζεις πως τα ξερεις ολα. Πως πατηθηκε ενα κουμπι οταν ανοιξες τα ποδια στη γεννα και εμφανιστηκε το κεφαλι του μωρου και τωρα πια εισαι ειδημων για ολα.

ΜΑΘΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΥΜΠΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΣΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕ ΣΕΝΑ.

Ερχεται λοιπον η καθε πικραμενη μανα και σου λεει την αποψη της για το πως θα διδαξεις, τι θα διδαξεις, πότε θα το διδαξεις. Λοιπον ακουστε κατι αγαπητοι γονεις, υπαρχει μια παροιμια που λεει "εκαστος στο ειδος του". Καθενας ειναι επιφορτισμενος σε τουτη τη γη να φερει εις περας εναν σκοπο. Και πιστευω πως καθενας κανει το καλυτερο που μπορει. Εσυ δολια μανα υπαρχεις για να μεγαλωνεις τα παιδια σου και να τους παρεχεις μια αξιοπρεπη διαβιωση μεχρι να ανοιξουν τα φτερα τους και μετα να θαυμαζεις το πεταγμα τους.

ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΒΑΔΙ ΣΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΤΗ ΧΑΡΙΣΩ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΙ ΑΛΛΑ.

Παει το λοιπον η καθε καμμενη μανα που δεν εργαζεται κατα κυριο λογο και που δεν εχει σπουδασει και κατι, συμφωνα με τις ερευνες μου, και αρχιζει να πρηζει τους δασκαλους για το ενα και το αλλο και το παραλλο. Για θεματα που δεν αφορουν στην ιδια ουτε καν στο παιδι της πολλες φορες. Και νομιζει τωρα αυτη η μανα πως ετσι φαινεται το ενδιαφερον της προς τα εξω και πως ολοι και δασκαλοι και οι αλλοι γονεις και το συμπαν ολο πρεπει να της κανουν τεμεναδες που ενδιαφερεται και λυνει προβληματα εκπαιδευτικης φυσεως και συμπεριφορα,που πρωτοστατει σε εκδηλωσεις και παρελασεις σε εκδρομες και σε αλλες σχολικες δραστηριοτητες. Ισως να νομιζει η καψερη πως θα της βαλουν κι ενα θρανιο στη ταξη, πισω πισω, να ελεγχει το μαθημα, τα παιδια, τη δασκαλα, το κολατσιο των παιδιων και τις καιρικες συνθηκες.

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΜΑΝΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΡΙΦΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΧΙΛΙΟΒΡΙΖΕΙ ΕΝΔΟΜΥΧΑ Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΦΤΑΝΕΙΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ ΑΝΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΠΗΓΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Η ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ.

Κλεινοντας, γιατι με κουρασα λιγο, να πω πως ο δασκαλος που σεβεται τον εαυτο του, εχει αναγκη την συνεργασια των γονεων και κηδεμονων αλλα ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
Γι' αυτο χαλαρωστε, παρατηρηστε την προοδο των παιδιων σας, ενημερωθειτε για την συμπεριφορα τους, συνεργαστειτε με τους εκπαιδευτικους σε ενα πλαισιο ικανοποιητικο και αν χρειαστει η περαιτερω βοηθεια σας, θα σας καλεσουν σιγουρα στο σχολειο. Ειναι ματαιο να συμπεριφερεστε ως οι σωτηρες των παντων και θυμηθειτε πως τα παιδια σας θα πορευτουν τον δικο τους δρομο, ειτε σκαβετε δρομους ειτε βαζοντας εμποδια στα ονειρα τους. Ειστε γονεις. Οχι ελικοπτερα.

ΥΓ. Τελικα νιωθω σαν φυλλο ετοιμο να πεσει γιατι περασε η ωρα και δεν εχω τσιμπησει κατι να με κρατησει και δεν ηπια κι ενα καφεδακι να ανοιξει το ματι.

Καλη αρχη σε μαθητες και εκπαιδευτικους.
Καλες σπουδες στα νεα φοιτητουδια
Καλο Φθινοπωρο σε ολους.

Φιλια σε ολους

(Σορι για τονους και τυχον ορθογραφικα, δε προλαβαινω να κανω ελεγχο, θα ειναι ολα απο κεκτημενη ταχυτητα)

5 σχόλια:

  1. Επειδή μου μου προτείνεις να πω κουλαμάρες και μπορω...θα την πω Κουλα μου ..μηπως να πηγαινανε πρωτα οι γονεις σχολειο να εκπαιδευτούν και μετα αν περνουσαν την ταξη να πηγαιναν τα παιδια τους στην συνέχεια. ε; !!
    Χα..χα. θυμαμαι προ αμνημονευτων χρόνων πως εκανα και εγω τα ιδια..και καλά τότε..πριν σαραντα πλας χρονια αλλά και στο 2018 τα ιδια γινονται; απίστευτο πόσο εχει προχωρήσει ο κόσμος!!!!!
    Ναι καλα διαβαζεις .. δεν κανεις λάθος εστω και αν δεν έχεουν τονους οι λεξεις μου... (εγω ξεχναω να βαλω χα..χα..απαίδευτη μαθησεως ειμαι....
    Ειμαι καλα κυρία;
    Τα είπες όλα..
    Καλή σχολικη χρονια Κουλα μου χαρηκα που (σε ειδα) φιλιαααα και ελπίζω να έχει φαει κατι να μην νιωθεις φυλλο!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και για να κάνω λίγο χιούμορ το "δεν ξέρω τίποτα" θα πει τα "ξέρω όλα";
    Κι αφού γελάσαμε με το αστείρευτο χιούμορ μου να πω ότι συμφωνώ με όσα λες και σίγουρα το πιο σημαντικό είναι η σωστή συνεργασία γονιού δασκάλου. Βέβαια αυτό προϋποθέτει και σωστό γονιό και σωστό δάσκαλο, που σημαίνει ότι οι πιθανότητες για να υπάρξει μοιάζουν με εκείνες ενός τζακ ποτ!
    Καλή σχολική χρονιά και καλό κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι μάνα αλλά αυτές τις μάνες που περιγράφεις τοσο γλαφυρά τις γνωρίζω και δεν τις αντέχω με τίποτα χωρίς να είμαι εκπαιδευτικος. Μπράβο σας που τις ανέχεστε και μπράβο μου που κατάλαβα από μικρή ηλικία ότι δεν θα άντεχα αυτό το επάγγελμα και δεν δέχτηκα επουδενι να το σπουδάσω 😜😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Υστερα απο πολυυυυ καιρο περασα απο εδω για να αφησω τις ευχες μου .ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και ολα τα καλα.Να εισαι παντα καλα!!!!🌟🎄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σού εύχομαι φίλη, λιγότερα προβλήματα... και...

    καλή χρονιά, με υγεία!! Κάθε χαρά και ευτυχία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πες μια cουλαμάρα κι εσύ....Μπορείς!!!